Nem tudta otthon tartani a három pontot a PMFC

2024. október 21. 08:56 2024. okt. 21. 08:56

Győzelmi kényszerben kezdődött a PMFC - Iváncsa NB III-as labdarúgó mérkőzés vasárnap késő délután Pécsett, a Stadion utcában. A Kaposvár és a Nagykanizsa elleni döntetlennel nem lehettek feltétlenül elégedettek, viszont látszott, hogy a védekezésük összeállt. Megtudtuk, hogy a héten elképesztő mennyiségű támadójátékot gyakoroltak a fiúk. Iváncsa ellen változás nem történt, maradt az 1-1-es eredmény.

Az Iváncsa KSE az elmúlt 11 bajnoki fordulót követően a mezőnyből a második legtöbb sikerrel, szám szerint 8 győzelemmel, valamint 1 döntetlennel és 2 vereséggel a második helyen áll. Tóth András tanítványai 25 pontot szereztek, ami öttel több, mint amennyit PMFC csapata gyűjtött. Az Iváncsa KSE-vel 2017 és 2020 között összesen 5 alkalommal találkozott bajnokságban a Pécs, mindannyiszor a harmadosztályban. Az összesített mérleg a PMFC szempontjából pozitív: 2 győzelem, 3 döntetlen, 9 rúgott és 6 kapott gól. Aczél Zoltán vezetőedző csapata 1-gy1-gyel zárta a 90 percet.

 

A 31. percben sikerült előnyre szert tenni a PMFC csapatának. Egy iváncsai hazaadásra Fejős startolt rá, megzavarva Vargát, aki kiejtette kezéből a labdát, a hazai támadó kicselezte a hálóőrt, majd egészen a gólvonalig cipelte a játékszert, amit higgadtan értékesített, 1-0. A PMFC játékos egyúttal szezonbeli 3. bajnoki gólját jegyezte piros-feketében.

Szünetben a 2009-es korosztály az előző idényben aranyérmesként végzete U15-ös bajnokságát, kiharcolva ezzel annak a jogát, hogy idén már a kiemelt akadémiai mezőnyben versenyezhet Princz Gilbert alakulata, köztük Gyánó Marcell is, aki a mögöttük hagyott évadban 31 góllal a legeredményesebbnek bizonyult. Az aranyérmek átadásában Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója segédkezett.

A 87. percben egy szabadrúgást végzett el Töröcsik. A labdát Nyilas fejelte kapura, amibe Varasdi már csak beleütni tudott, 1-1.

A mérkőzésen megszámlálhatatlan müesést láttunk. Érdekes módon jellemzően az Iváncsaiaktól. Az már nem is volt furcsa, hogy a legtöbb esetben a pécsi 16-os vonal közelében. A sípmester több alkalommal hosszasan beszélgetett a játékosokkal, eredménytelenül. A sok-sok színész mutatvány meg is zavarhatta Farkas Tibor sípmestert, mer több téves ítélete volt, ami inkább a PMFC sújtotta.

 

 

Folytatás október 27-én az MTK II. otthonában.


PMFC – Iváncsa KSE 1-1 (1-0)
 

Golszerzők.: Fejős (31.), ill. Nyilas (87.)

PMFC: Varasdi – Lengyel (Miklós, 85.), Ikonomou, Füredi, Németh – Bachesz (Morvai, 85.), Rabatin – Vas (Bukovics, 46.), Fejős (Preklet, 75.), Szalánszki (Zvara, 61.) – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Iváncsa KSE: Varga – Madarász, Aradi, Kasza (Nyilas, 46.), Berekali (Kiatipisz, 55.) – Barta, Budai (Orbán, 72.) – Keringer (Monori, 55.), Törőcsik, Kovács – Vass.

Vezetőedző: Tóth András.

Aczél Zoltán, a PMFC vezetőedzője mérkőzés után értékelt: - A látottak alapján Iváncsa játéka jó benyomást tett, de mi uraltuk a játékot. A második félidőt nem kezdtük jól. Iváncsa lerohant bennünket különösebb veszély nélkül. Ha valamilyen portálon megnézik a mérkőzést láthatják, hogy Daru Bence miért esett el. kézzel senki nem ért a labdához. már videón megnéztük. A taccsot két méterről belülről dobták. Olyan húzós meccs volt, hogy a találkozó végi kakaskodás benne volt a játékban.

 

Szerző: Szabó Ferenc