Pontelőnnyel vezeti az NB II-es tabellát a Kozármisleny labdarúgó csapata

2024. augusztus 26. 17:51 2024. aug. 26. 17:51

Több évtizedet az élvonalban játszó Vasas, két éve a visszajutásért küzd az NB I-be. Legutóbb edzőjüket, a pécsiségéről ismert Gera Zolit is lecserélték. Az elmúlt évi bajnokság, házi gólkirálya, Kircher, a VASAS ellen is megtalálta góllövő cipőjét. Három gólt ért el az ellenfél ellen.

A találkozó előtt a klub vezetői, Kirchner Krisztiánt köszöntötték, aki 200. alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen kozármislenyi színekben a múlt hétvégi, Kisvárdán megrendezett összecsapáson.

A Merkantil Bank Liga NB II. tavalyi társgólkirályait is egy mérkőzés alatt láthatták a nézők, Kirchner Krisztián, illetve Tóth Milán is 18-18 góllal végeztek az első helyen a legjobb góllövők listáján.

A tavalyi gólkirályok összecsapását Kirchner nyerte, de, ami ennél is fontosabb, hogy a mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte a HR-Rent Kozármisleny!

 

HR-Rent Kozármisleny – Vasas FC 4-2 (1-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 1000 néző

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Vajda, Horváth D., Turi – Schuszter (Pesti 89.), Nagy E. (Gajág 60.), Major, Cipf (Kócs-Washburn 70.), Kiss B. (Barkóczi 70.) – Kirchner (Rácz L. 89.), Horváth P.

Vezetőedző: Pinezits Máté

 

Vasas FC: Jova – Bodnár, Baráth (Ódor 83.), Otigba, Pávkovics – Lehoczky (Iyinbor 70.) – Rácz (Németh B. 83.), Urblík – Radó, Könyves, Tóth M.

Megbízott vezetőedző: László András

 

Gólszerzők: Kirchner 46., 72. 86., Barkóczi 80., illetve Tóth M. 9. (11-esből), 86. percben,

Pinezits Máté vezetőedzőa szurkolók ugyan csak a hétvégét, a mérkőzéseket látják, de hetek óta ugyanaz történik hét közben, a srácok óriási melót végeznek az edzéseken. Szívüket-lelküket beleteszik, és ez köszön vissza a hétvégeken is. Ezt a mérkőzést 0-1-nél is, 1-1-nél is 2-1-nél is, gyakorlatilag egész meccs alatt kézben tudtuk tartani, aminek azért is örülök, mert ez mutatja, hogy lelkileg is stabil volt a csapat, nem az eredményből indult ki, hanem csinálták azokat a dolgokat, amiket csinálniuk kell. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Amit családként, csapatként hétről hétre kitesznek a pályára az tényleg szenzációs. Nagy az öröm, nagyon büszkék vagyunk, de egy folyamatban vagyunk, csináljuk tovább a dolgunkat! Nem tartom magamat egy kiabálós edzőnek, de amilyen hangulatot teremtenek hétről-hétre a kozármislenyi szurkolók, azt az én hangom is megsínyli. Szenzációs, hogy ilyen hangulatban tudunk focizni, nagyon köszönjük a szurkolóink támogatását!

 

László András vezetőedző: Csalódott vagyok, mert ebben a mérkőzésben több volt. Megszereztük a vezetést, megvolt a lehetőségünk, hogy 2 gólosra növeljük az előnyt, de a félidő végén kaptunk egy elkerülhető gólt. Szünetben próbáltuk rendezni a sorokat és jól is álltunk bele a második félidőbe, megvoltak a lehetőségeink 2-1-es játékhelyzetekben vezettünk támadást, de rosszul játszottuk le, nem szereztünk belőle gólt, miközben az ellenfél szinte az összes lehetőségéből gólt szerzett, amelyek ráadásul kisebb helyzetek voltak, mint a mieink. Mindent megtettünk azért, hogy ponttal távozzunk innen, kockáztattunk is, amit az ellenfél kíméletlenül megbüntetett.


Szerző: Szabó Ferenc