Rabi Csaba a PMFC új tulajdonosa

2024. szeptember 13. 10:22 2024. szept. 13. 10:22

Szeptember 5. óta új többségi tulajdonosa van az NB III.-ban szereplő PMFC-t működtető PMFC-Labdarúgó Nonprofit Kft.-nek. György Tamástól, a klubhoz ezer szállal kötődő, a Munkásnál korábban többször klubigazgatóként is dolgozó Rabi Csaba vette meg az üzletrészt - vette észre a PécsMa.

Az NB II-es kiesést követően hamar elindultak a pletykák arról, hogy György Tamás megválna a PMFC-ben lévő tulajdonrészétől. Ezeket a híreket Győri János ügyvezető később meg is erősítette, bár részleteket akkor még nem közölt. A klub körül jól ismert Rabi Csaba egyre gyakrabban tűnt fel a klubházban, aki korábban már többször dolgozott klubigazgatóként a PMFC-nél. Nyáron még arról szóltak a hírek, hogy Rabi csak segít új befektetőt találni, de a helyzet azóta megváltozott.

A cégadatokból kiderült, hogy Rabi Csaba cége, az ERGOB Kft., többségi tulajdont szerzett a klubot működtető cégben. Így Rabi lett a PMFC új tulajdonosa, ugyanazzal a 80%-os részesedéssel, amit korábban György birtokolt. A város 15%-os, a PSN Zrt. pedig 5%-os tulajdonrésze változatlan maradt. Bár az adásvétel augusztusban lezajlott, az új tulajdonos hivatalosan szeptember 5-én lett bejegyezve.

Rabi Csaba megerősítette a hírt, de további részleteket egyelőre nem közölt. A klub hamarosan hivatalosan is bejelentheti a tulajdonosváltást, és Rabi érkezésével várhatóak strukturális átalakítások, bár az ügyvezetői poszton valószínűleg Győri János marad.

 

Forrás: PécsMa