Rendesen kitömte a PMFC-t a Kozármisleny

2023. szeptember 28. 10:27 2023. szept. 28. 10:27

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a PMFC a HR-Rent Kozármisleny otthonában vendégeskedett szerda este. A hétközi vendéglátókkal sok izgalmas, rendre kiélezett mérkőzést játszottak már a múltban a pécsiek. Az NB III-ban hatszor, az NB II-ben pedig tíz alkalommal találkoztak egymással. Az összesített mérleg két kék-fehér győzelem, négy döntetlen és tíz pécsi siker. A gólkülönbség hét-huszonöt a PMFC javára. A Kozármisleny jelentősen javított a rossz PMFC elleni mérlegén, 3-0-ra nyerték a Baranya Vármegyei rangadót

Az Aczél Zoltán vezette Kozármisleny az előző idény végén osztályozó révén őrizte meg másodosztályú tagságát. Keretüket megerősítve új lendülettel vágtak neki az idei szezonnak, a nyitányon ugyan 2-1-re kikaptak a Tiszakécskétől, ám ezt követően több bravúros sikert is elértek. A feljutást megcélzó Honvédot például idegenben 2-1-re, míg a Haladást otthon 2-0-ra múlták fölül.

A mislenyiek az éllovas Győrt idegenben 2-1-re szorongatták meg, majd a Soroksárt és a feljutó helyen álló Budafokot is egyaránt 2-1-re verték meg, a Szegeddel 1-1-re végeztek, illetve a legutóbbi játéknap során az utolsó percekben kapott góllal zártak 1-1-es döntetlenre Mosonmagyaróváron. Ezzel az eredménysorral a HR-Rent Kozármisleny együttese a tabella 5. helyén áll, egy ponttal megelőzve a PMFC-t.

A teljesség igénye nélkül több jelenleg kozármislenyi játékos, edző a PMFC szolgálatában ált. Példának írhatjuk: Beke Péter, Gajág Gergő, Schuszter Ronald, Túri Tamás, Hegedűs Márk nevét. Edzőként Aczél Zoltán, Wittrédi Dávid, Loch Krisztián, dolgozott a PMFC színeiben. Napjainkban évekig a mislenyben dolgozott Németh Zsolt a megyeszékhely csapatának asszisztens edzője.

42. percben az egykori PMFC játékos, Hegedűs Márk egy labdaszerzés után indult meg a kapu felé és passzolt a jobb szélen érkező Bekének, aki az alapvonalig vitte, felnézett, majd az üresen érkező Kirchnernek passzolt, aki 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–0.

 

Nem kellett sokat várni az újabb hazai gólra. Az 57. percben Tóth Z. és Molnár Á. kényszerítő után előbbi előtt maradt a labda, aki 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot, Helesfay nem tudott hárítani. 2–0.

 

A 60. percben pontrúgásból újabb hazai gól. Egy szöglet után Kirchner próbálkozása még nem jutott a kapuba, de Túri a kipattanót közelről a hálóba rúgta. 3-0.

 

Aczél Zoltán, a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője: nagy az öröm, nagy a boldogság ez hallatszik az öltözőből. Az első negyed órát leszámítva átvettük az irányitást. A Pécs pontrúgásokból volt veszélyes. A második félidőben ebben az arányban is megérdemelten nyertünk.

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: Az első félidőben több lehetőségünk volt, majd kaptunk egy buta gólt. Nálunk csak a szív ment előre. A Kozármisleny jobban játszott gratulálok a hazaiaknak.

 

A következő, a 10. fordulóban, október 1-én, a Kozármisleny Kazincbarcikán lép pályára. A PMFC hétfőn este nyolc órakor kezd otthonában a Nyíregyháza ellen.

 


Szerző: Szabó Ferenc