Sérült és eltiltott játékosait is tudta pótolni a PVSK-Veolia

2024. február 2. 23:55 2024. feb. 2. 23:55

Hosszú idő után, január 5-e óta először hazai környezetben lépett pályára a PVSK-VEOLIA az NB I B-s csoportban. Az ellenfél a péntek esti rangadón a Jászberény volt. A nagyszünetig még nem dőltek el a lényegi kérdések, a végjátékban viszont 14 pontos sikert ért el a hazai gárda.

A bajnokság előző fordulójában fájó vereséget szenvedett Nyíregyházán a pécsi csapat. A szurkolok jelentős része nem értette, hogy a bajnoki címre is jó eséllyel pályázó csapat hogyan szenvedett vereséget egy középcsapattól. Ekkor derült ki, hogy az erős csapattal felálló PVSK is verhető. Péntek estére nehezítő körülmények is akadtak bőven. Például az, hogy a hosszabb ideje hiányzó Halász Ákos mellett a csapatkapitányra, Horti Bálintra sem számíthatott Szrecsko Szekulovics vezetőedző, őt ugyanis Nyíregyházán kiállították, így eltiltás miatt nem léphetett pályára pénteken.  A szerencse a Pécs mellé állt még ekkor, hiszen a Vasas Fót elleni meglepő vereségének köszönhetően a tabella első helyén maradtak a fekete-fehérek. A Jászberény elleni mérkőzésen egészen a harmadik negyedik kellett várni, hogy Szekulovics mester megtalálja az ideális felállást. A második félidőre kifutó ötöst nem bontotta meg, amit azért igen ritkán látni a kosárlabdában. Gyakorlatilag a pécsiek trénere egy teljes negyeden keresztül egyet sem cserélt. A három kulcsember pótlása pedig végül valahogy sikerült, a PVSK legyűrte a nem túl acélos vendég csapatot.

PVSK-Veolia–Jászberény 79-65 (32-18, 9-19, 17-10, 21-18)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 18. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 200 néző.


PVSK-Veolia: Micsovics 14, Frank 10/6, Plézer 12/3, BÍRÓ O. 19/6, Radó 8. Cs.: Molnár M., NÉMETH A. 16/12, Antóni, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Jászberény: Santiago 2, Boka-Magó 7/3, MESTER 15/6, Oroszi 9/9, MELEG K. 16/3. Cs.: Dékány 8, Dunai 6/6, Horváth, Német. Vezetőedző: Puskás Artúr.

A PVSK-Veolia ezzel maradt a tabella élén.