Stabil anyagi háttérel vág neki a Kozármisleny labdarugó csapata következő szezonnak

2024. május 31. 14:29 2024. máj. 31. 14:29

Véglegessé vált a HR-Rent Kozármisleny labdarúgás felnőtt és utánpótlás szakosztályait működtető Gold-Sport Kft. 2023/24. évi költségvetésének nyilvánosságra hozatala. A teljes működés költségvetése ebben az évadban 505 millió forint - tudtuk meg a csapat internetes oldaláról.

Az MLSZ TAO-támogatás, amelyet a klub gyűjtött össze cégektől összesen 100 millió forint. Az MLSZ-támogatás, amelyet klubunk az NB II-es csapat versenyeztetésére, illetve eredményességének függvényében kap, továbbá az Utánpótlás Körzetközponti támogatás, illetve a Produktivitási bónusz (ez a klub eredményes utánpótlás-nevelését vizsgálja abból a szempontból, hogy az ott nevelkedett játékosok mennyit játszanak a kiemelt felnőtt bajnokságokban): összesen 241 millió forint. Feleki Attila tulajdonos saját cégeinek támogatása: 146,5 millió Forint, Utánpótlás tagdíj bevétel és mérkőzés jegybevétel: 7 millió forint Önkormányzat támogatása: 9,5 millió Forint/szezon (+ 1 millió forint az Öregfiúk csapat támogatására) A számok is jól mutatják, hogy klub egyértelműen a legkisebb költségvetésű csapat a Merkantil Bank Liga NB II-ben, az élcsapatok rendre 1-2 milliárd Forint összköltségvetéssel bírnak a beszámolók szerint, az objektív adatbázis szerint a legalacsonyabb értékű játékos keret is a mislenyi klubé. A legbüszkébbek arra hogy a pályázataik alapján minden kisgyermek és szülő ezen körülmények között dolgozhat és töltheti idejét, hiszen hét éve a stadiont, előtte a kis „Lurkó” műfüves pályát nyertek pályázaton. Tavaly a Sportház teljes felújítását végezték el saját erőből, pályázat útján. Óriási dolog, hogy Kozármislenyben is van modern LED pályavilágítás – mindez önkormányzati támogatás nélkül. A szakmáról Aczél Zoltán vezetőedző beszélt: Nagyon büszkék vagyunk a csapatra és az edzői stáb tagjaira, hiszen olyan eredményt értek el az 5. helyezés megszerzésével, amiről országos viszonylatban is elismerően beszélnek. A biztos bennmaradás célját sikerült egy előkelő 5. hellyel überelni, ami ráadásul a klub eddigi legjobb bajnoki szereplése. Az egycsoportos NB II-ben először tavaly sikerült csak bennmaradni, akkor is csak osztályozóval, ezt idén jócskán sikerült felülmúlni!

A tulajdonos? Feleki Attila videón keresztül dicsérte a csapat teljesítményét, elmondta, hogy napjainkban már az NB II-ben nagy múltú erős csapatok vannak. A jelentős létszám csökkentés után is eltudjuk végezni a feladatunkat. Mindenki velünk van. Az anyagi versenybe nem megyek bele, bizonyítottuk, hogy a rendelkezésre álló összegből csodálatos eredményt értünk el.  

 

Szerző: Szabó Ferenc