Új szakmai vezető irányítja az NKA női kosárlabda csapatát

2024. augusztus 16. 11:42 2024. aug. 16. 11:42

Megkezdte az alapozást a Szekszárdról érkezett Zseljko Djokic irányításával az NB I-be játszó női kosárlabda együttes. A felkészülés orvosi vizsgálattal kezdődött, azt is megtudtuk Kond Árpád ügyvezetőtől, hogy többen miért hiányoztak a nyitó programokról.

Az első edzést megelőzően a csapat orvosa, Dr. Fonay Valér vizsgálta meg egyenként lányokat és miután minden rendben volt, elkezdődhetett az első közös munka, a felkészülés a 2024/2025-ös idényre. A kezdőkörben a tavalyi csapatból a csapatkapitány Weninger Virág, Kiss Angelika, Laczkó Sári, Adenike Olawuyi és Hőgye Petra figyelte a vezetőedző első szavait, új játékosaink közül Tóth Orsolya vett részt az első tréningen. Miután Branislav Golubovic, erőnléti edző alapos bemelegítő gyakorlatait elvégezték a lányok, előkerült a labda is. A másfél órás tréning Hőgye Petra félpályás kosarával ért véget, majd egy nyújtás-levezetés zárta az edzést.

Megtudtuk, hogy igazoltan volt távol az első edzéstől Iványi Dalma, Török Ágnes és Studer Ágnes, akik a felnőtt női válogatottal készülnek a néhány nap múlva, augusztus 19-én Ruandában kezdődő világbajnoki előselejtezőre, csapat sportszakmai igazgatója, Éles Péter pedig a vasárnap véget ért portugáliai U18-as Európa-bajnokságon vett részt.

Két hét múlva bővül a pécsi létszám, augusztus 26-tól Nadija Smailbegovic és az U18-as válogatott keret tagjai Rátkai Eszter, Josepovits Kinga, Gréts Dalma, Halmágyi Kitti is csatlakoznak az akadémiai együtteshez. Szeptember 2-től válik teljessé a keret, és lényegében ettől a naptól robban be a felkészülés, amikor a magyar válogatottjai és a két légiós, Alexa Held és Julia Reisingerova is csatlakoznak az NKA Universitas Pécs kötelékéhez. Ami a felkészülési programot illeti, természetesen több edzőmérkőzést is programba illesztettek. Az első pécsi nyilvános edzőmeccsekre szeptember végén kerül majd sor, a pontos programról a későbbiekben adunk tájékoztatást honlapunkon.

 

A képen látható Zseljko Djokic vezetőedző, Lukács Béla fizikoterapeuta, Tóth Orsolya, Hőgye Petra, Kiss Angelika, Laczkó Sári, Adenike Olawuyi, Zsebe-Weninger Virág, Daliborka Vilipic másodedző, Branislav Golubovic erőnléti edző és Kovács Patrik fizikoterapeuta.

 

Szerző: Szabó Ferenc