Újra az élvonalba került a PVSK kosárlabdacsapata

2024. május 13. 20:15 2024. máj. 13. 20:15

Bajnoki döntő ötödik meccsét játszotta a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PVSK-VEOLIA a MAFC ellen. A célvonal ott volt Biró Olivérék előtt. Voltak pillanatok, amikor úgy érezték, hogy beláthatatlan távolságra van a bajnoki cél. A feljutáshoz vasárnap este egy ponttal kellett többet elérni, mint a MAFC csapata.

Amikor kitűzték a bajnoki cím elérését maguk elé nyilvánvaló volt, hogy addig eljutni sok-sok lépést igényel. Szerencsés esetben jó előre tudják már azt is, hogy mikor melyik lépést kell megtenni. Úgy, mint egy maratoni versenyen. Hiába több mint 42 kilométer, a jó versenyző tudja jól, hogy az bizony sok ezer apró lépés összessége. Valamelyik közülük jön magától, szinte észre sem vették, de akadtak olyanok is, amelyek nehezebben akartak sikerülni. Meg persze be-becsúszik pár megbotlás is. Igy volt ez legutóbb a MAFC otthonában is két alkalommal.

A lényeg a rájátszásban, hogy szépen sorban, egymás után lépkedtek. Hol hosszabbakat, hol kicsit botladozósan aprókat, de bejutottak a döntőbe, ahol persze világos volt az is előre, hogy háromszor kell győztesként kivonulni a palánkok közül, ez vasárnap este sikerült teltházas nézőtér előtt a Lauber Dezső sportcsarnokban.

Az első és a második negyed büntetődobásokkal kezdődött. Mindkét együttes többet hibázott. Alig 50 százalékkal dobtak. A hosszú szünet után 2 perc elteltével Radó egy jó büntetőjével a hazaiak szereztek vezetést. Bordács rendezetlen védelem elleni duplával fordított, Polgárdy triplájával pedig 4-re nőtt a vendég előny. A hazaiakat a fiatal Radó tartotta versenyben. A szakasz végén úgy jött föl 5 pontra a MAFC, hogy játékosai rendre csak 1-1 büntetőt dobtak be. Komma kosarával indult a záró etap, Micsovics támadó pattanó után felelt. Állandósult látszott az 5 és 10 pont közötti pécsi vezetés, Micsovicsot nem tudták tartani a vendégek. A szakasz derekán mindkét csapat kapkodott. A MAFC zónára váltott, Plézer G. (13/3 p., 7 lep.) triplája, majd Németh kosara után, 3 perccel a befejezés előtt 10 pontra nőtt a hazai előny. A hajrában Katona B. (12 p., 3 lep.) próbált egy utolsó rohamot indítani a MAFC részéről, de másfél perccel a befejezés előtt eldőlt, a PVSK "megvédve" hazai pályáját megnyerte a meccset, és egyben a bajnokságot, ezzel feljutott az élvonalba.

A mérkőzés végén dr.Teszler Sándor, a MBMKOSZ elnökségének tagja adta át a két csapatnak a megérdemelt érmeket és a PVSK-nak a bajnoki címért járó serleget.

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 90–79 

(20–26, 26–20, 20–15, 24–18)
 

PVSK: MICSOVICS 26/9, Németh A. 7/3, Plézer 13/3, Antóni 7/3, HORTI 13/3. Csere: Frank 7, Radó 7/3, Mokánszki 5/3, Molnár M. 3/3, Bíró O., Halász.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
 

MAFC: ARCHIBALD 12, Polgárdy 17/6, Pintér D. 3/3, BORDÁCS 10, Pápai 9. Csere: Biber 11, Katona 12, Buzás 1, Komma 3, Kovács L. 1.

Vezetőedző: Lakits András.

Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője: Augusztusban, mikor találkoztunk a PVSK csarnokban még csak a céljainkról beszéltünk, arról, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljutunk az élvonalba. Közel 10 hónap után itt vagyunk. Nagyon hosszú és nehéz út volt. Sikerült. Igazi PVSK-s csapatmunka volt, a játékosok, a szakmai stáb, illetve mindenki, aki a háttérben dolgozott, együtt küzdött és győztünk. Vége a szezonnak, egyik szemem sír, másik nevet. Fantasztikus 5. mérkőzés volt, elképesztő atmoszféra, az élvonalban a legtöbb csapatnak nincs ilyen szurkolótábora. Köszönöm mindenkinek, aki kijött ma, boldog vagyok, megyünk vissza az NB I. A-ba, ahova a PVSK tartozik!

 

Szerző: Szabó Ferenc