Elmarad a Sétatér Fesztivál és a Zsolnay Piknik

2020. április 22. 11:36 2020. ápr. 22. 11:36

Közleményben tudatta szerdán a ZSÖK, hogy a járványhelyzet miatt idén nem szervezik meg sem a Zsolnay Pikniket, sem pedig a Sétatér fesztivált.

"Az új koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és az ebből adódó sok bizonytalanság miatt át kellett gondolnunk több közelgő, hagyományos rendezvényünket"

- írják. Ezért a járvány és körülményei miatt a város vezetésével egyeztetve úgy döntött a ZSÖK, hogy idén nem szervezik meg sem a hagyományos tavaszköszöntő fesztivált, a Zsolnay Pikniket, valamint a Sétatér Fesztivál is elmarad

"Nekünk is nagyon fog hiányozni, hogy a fűben heverészve élvezzük az élő zene varázsát, és a Sétateret immár csaknem húsz éve minden nyáron élettel, zenével, ínycsiklandó illatokkal megtöltő rendezvénysorozatot is. Ehelyett most mi is azt kérjük mindenkitől, aki teheti, hogy maradjon otthon. Őszintén reméljük, hogy hamarosan újra együtt lehetünk"

- zárul a közlemény.

A Zsolnay Fényfesztivál is megsínyli a koronavírus-járványt

A múlt héten derült ki, hogy idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál. A nagy fényünnep helyett az év hátralévő részében hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekednek, az idei nyárra tervezett programokat pedig jövőre tartják meg.

Forrás: Pécsi STOP