A baranyai ámokfutó harminc kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől 140 km/órás sebességgel.

2024. február 7. 12:34 2024. feb. 7. 12:34

A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a baranyai férfi ellen.

A vádirat szerint 2023 szeptemberében Pécsett egy angol honosságú gépkocsival közlekedő férfit igazoltattak. A rendőrjárőrök megállapították, hogy a jármű nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, és műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt.

Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, autóját egy áruház parkolójában hagyva. Félórával később azonban a korábban intézkedő járőrök észrevették, hogy a férfi ismét vezet, ezért szolgálati autójukkal utána mentek, hogy intézkedjenek.

Amikor rájött, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett. Több mint 30 kilométeren keresztül 140-150 kilométer/órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, miközben számos közlekedési szabályt megsértett.

Piroson hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat többször átlépte, illetve előzések során a szembejövőket fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.

A férfi egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon aztán elakadt, majd az autót hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A vádlott cselekménye közúti veszélyeztetés bűntettének minősül, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az esetről még felvétel is készült egy fedélzeti kamerával:

 

Forrás: PécsMa