ATV: "vérfürdőt" emlegetett a Komlói úti rabló, milliókat vihetett el

2020. május 22. 11:59 2020. máj. 22. 11:59

Több millió forintot vitt el a Komlói úti takarékba az a férfi, aki május 12-én ment be a pénzintézetbe, közölte, hogy fegyver van nála, és kirabolta a fiókot - értesült az ATV.

A csatorna csütörtök esti híradójában (a 24. perctől látható az említett rész) az is elhangzott, a rabló azt mondta:

ha a dolgozók megnyomják a pánikgombot, vérfürdőt rendez, mert neki már mindegy.

Az ATV Híradó úgy tudja, hogy a férfi közel 5 milliót vitt magával. Az ügyben a rendőrség legfrissebb közlése az volt, hogy nettó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel az ügyben.

A rabló a hatóság szerint korábban már járt a pénzintézetben, a beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. Közölték azt is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.

Hogy ez utóbbit mire alapozzák, próbáltuk megtudni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságról, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kaptunk tájékoztatást. 

Arról is érdeklődtünk, hogy a rabló rendelkezhet-e jártassággal a lőfegyvereket illetően, lehet-e ilyen tapasztalata. Ezt a kérdést annak kapcsán tettük fel, hogy a rendőrség által közölt videón azt látni, hogy a rabló nem hadonászik a fegyverrel, előveszi, utána viszont szorosan a felsőtesténél, szögben lefelé irányozva tartja, mutatóujja pedig a sátorvason kívül helyezkedik el, nem érintve a ravaszt. Felvetésünkre azonban nem érkezett érdemi válasz a hatóságtól.

Szerző: H. V.

Forrás: Forrás: STOP/ATV