Nettó egymilliós nyomravezetői díjjal keresik a Komlói úti bankrablót

2020. május 21. 08:20 2020. máj. 21. 08:20

A rendőrség azt feltételezi, hogy az elkövető férfi és korábban már megfordult a kirabolt pénzintézetben. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság május 21-én, csütörtökön reggel tette közzé a police.hu oldalon, hogy nettó egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki a Komlói úti takarékfiók kirablásának ügyében. 

Mint a közleményben olvasható, a rabló május 12-én 15:20-kor ment be a Komlói út elején, a Budai vámnál található pénzintézeti fiókba, majd ott közölte, hogy fegyver van nála és pénzt követelt. Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről, az eset során nem sérült meg senki. Azt ugyanakkor a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte eddig lapunkkal, hogy mekkora összeget sikerült az elkövetőnek elvinnie.



A korábbi körözési felhívás szerint a rendőrök egy kb. 175 cm magas férfit keresnek, aki középkorú, erősebb testalkatú és kb. 42-43-as méretű cipőt hord. 

A férfi feltehetően több réteg ruhát viselt, a rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruházat volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. 

A rendőrség vizsgálja annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.



 

A kirabolt takarékbank-fiók - Fotó: MTI/Sóki Tamás

 

Korábban már járt a pénzintézetben az elkövető

A rendőrök egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak, ám a közleményük szerint az eddig rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a férfi elkövető korábban már járt a pénzintézetben, és akkor is feltehetően ugyanazt a ruhát viselte, mint az elkövetéskor.

"A korábbi felvételen az is látszik, hogy egy sötétkék póló volt rajta, amelyen valószínűleg egy „Jordan” felirat szerepelt. A nyomozók azt is megállapították, hogy mindkét alkalommal feltehetően egy sötétszürke vagy sötétbarna túracipőt viselt"

- áll a közleményben.

Az elkövetőről videofelvétel is rendelkezésre áll:

 

Nettó egymillió jár a nyomravezetőnek

A megyei főkapitányság vezetője tűzte ki a nettó egymillió forintos nyomravezetői díjat, az összeg pedig annak fizethető ki, aki

  • az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.
  • Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz.
  • A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.
  • A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.
  • A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs:  8 – 16;  P:  8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Nem először rabolták ki a takarékfiókot - az az elkövető még nincs meg

A Komlói úti pénzintézetet tavaly november 19-én is kirabolták: akkor egy 60-65 év körüli sántító (vagy sántítást mímelő) férfi fosztotta ki a bankot, a hírek szerint a férfi 3 millió forintot rabolt, a rendőrség azóta sem bukkant a nyomára. Vélhetően nem az akkori rabló tért vissza, a mostani felvételeken látható férfi nem tűnik nyugdíjaskorúnak.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu