Hat év fegyházbüntetésre ítéltek egy baranyai férfit, mert kiskorú unokahúgával erőszakoskodott

2024. január 9. 14:04 2024. jan. 9. 14:04

Jogerősen hat év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla egy baranyai férfira, aki 2019 tavaszán szexuális indíttatásból erőszakoskodott kiskorú unokahúgával.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a baranyai férfi 2019 márciusában egy élelmiszerboltban találkozott testvére tízéves
lányával, akivel beszélgetni kezdett.
    

A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, majd nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre hajtott, ahol szexuális indíttatásból erőszakoskodni kezdett vele.
    

A lány eközben a férfi ülésen hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját, aki a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldött, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.
    

A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe vitte, mielőtt elengedte megfenyegette és arra kérte, hogy a történtekről ne beszéljen.
    

A védelem fellebbezése folytán eljáró táblabíróság határozatával - a vádhatóság indítványával megegyezően - helybenhagyta a Pécsi Törvényszék első fokon meghozott korábbi ítéletét, amely a vádlott szexuális erőszak bűntette miatt marasztalta el.
 

Forrás: MTI