Négy kábítószer-kereskedő ellen emeltek vádat Siklóson

2024. április 16. 11:35 2024. ápr. 16. 11:35

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség négy emberrel szemben, amiért kábítószer-terjesztő hálózatot működtettek Dél-Baranyában 2022 őszétől 2023 nyaráig.

A Baranya Vármegyei Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bűnözői csoportot irányító vádlottat korábban már kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták, majd bűnügyi felügyeletet rendeltek el vele szemben.
    

Ügyében a felmerült költségeket egy ismerőse finanszírozta, aki a vádlott szabadulását követően felkereste őt és közölte vele, hogy az anyagi segítségért cserébe kábítószert kellene értékesítenie.
   

Mivel új lakhelyre költözött és jogosítványa sem volt, a vádlott további tagokat szervezett be a kábítószer terjesztéséhez, részükre pedig feladatokat osztott ki.
    

Így a vásárlói kör kiépítése érdekében beszervezte többek között élettársát, élettársának - kábítószert rendszeresen használó - rokonát, továbbá egy, a drog beszerzésében, szállításában segédkező embert.
    

A bűnözői csoportnak széleskörű ismeretsége, illetve stabil vásárlói köre alakult ki, melynek következtében 2022 októberétől 2023 májusáig, elfogásukig értékesítettek kábítószert Dél-Baranyában.
    

Az ügyészség valamennyi vádlottal egyezséget kötött, és indítványt tett, hogy a bíróság a velük kötött egyezséget hagyja jóvá - olvasható a vádhatóság közleményében.
 

 

Nyitókép illusztráció

Forrás: MTI