Vádat emeltek egy pécsi férfi ellen, aki Finnországba szervezett prostituáltakat

2024. január 9. 09:43 2024. jan. 9. 09:43

A Pécsi Járási Ügyészség többrendbeli folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki prostitúciós tevékenységre szervezett be nőket Finnországban.

 

A pécsi férfi 2020 szeptemberét megelőzően ismerkedett meg egy Finnországban élő cseh állampolgárságú nővel, akivel megállapodott abban, hogy prostituáltakat fog kiközvetíteni Finnországba prostitúciós tevékenység céljából.

 

Ezen megállapodás alapján a férfi prostituáltként dolgozó és külföldi munkát kereső magyar nőket keresett meg, akiket tájékoztatott a Finnországban végezhető szexuális tevékenységről és arról, hogy a bevételük 30%-áért cserébe az ezen tevékenységhez kapcsolódó feladatokat egy Finnországban élő személy fogja elvégezni.

 

A férfi a nőknek Finnországba történő beutazásukhoz meghívó levelet szerzett be, majd kiközvetítette őket a cseh nőnek.

 

A prostituáltak ezt követően felvették a kapcsolatot a tevékenységet irányító cseh nővel, és megállapodtak vele abban, hogy a nő a kiutazásukat követően kezeli az internetes oldalakon közzétett hirdetéseiket, kifizeti nekik a tömegközlekedési  menetjegyüket, továbbá a hirdetésre jelentkező férfiakkal is a találkozókat megbeszéli, amiért cserébe a prostituáltak bevételük 30%-át adták át a nőnek.

 

A vádlott és a cseh nő ezt követően megegyeztek abban, hogy a magyar férfi a prostituáltak bevételének 5%-át kapja meg a közvetítésért cserébe.

 

A férfi ezt követően hét magyar nőt szervezett be prostitúciós tevékenységre, mely tevékenységből közel 3 millió Ft bevételre tett szert.

 

A cseh nővel szemben ezen bűncselekmény miatt Finnországban folyik büntetőeljárás.

 

A férfi cselekménye az üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség

Nyitókép illusztráció