A bérlő már ősszel megérkezhet az ipari park új üzemcsarnokába

2023. június 9. 14:12 2023. jún. 9. 14:12

Az önkormányzat városfejlesztési cégének kezdeményezésére a Déli Ipari Park városi tulajdonban lévő területén egy üzemcsarnok épül, amely jelenleg közel ötven százalékos készültségi állapotban van. Ez a 2200 négyzetméteres csarnok tervezett bérbeadása az ősz folyamán történne.

Ruzsa Csaba alpolgármester és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott és egy bejáráson vettek részt az ipari parkban épülő üzemcsarnokban. A tájékoztatásuk szerint az infrastrukturális fejlesztésekkel (út, parkoló) együtt a jelenleg 1,3 milliárd forintos beruházás 45 százalékos készültségi állapotban van. Az építő cég kért egy három hónapos határidő meghosszabbítást a befejezésre, így ez a projekt várhatóan októberre valósulhat meg.

A beruházás eredetileg 2018-ban 786 millió forint európai uniós támogatást kapott, azonban az építőipari árak jelentős emelkedése miatt a projekt befejezéséhez további költségemelés szükséges, amelyet a kormányzatnak kell jóváhagynia. A jövőbeli csarnok bérlőjét pályázaton választják ki, a fő cél pedig természetesen munkahelyek teremtése, főként a pécsieknek egy új lehetőség arra, hogy itt kezdjék el tanulmányaik után a munkát.

Forrás: PécsMa