Deutsch Tamás nem akar római pápa lenni

2021. március 11. 12:51 2021. márc. 11. 12:51

Van egy jó hírünk: Deutsch Tamás nem akar római pápa lenni. Tőle magától tudjuk ezt, ő osztotta meg ezt a míves magvasságot a közvéleménnyel. „Kedves Fegyőr, Akkor leszel miniszterelnök, amikor én római pápa. Ennyi.” A mindig árnyaltan és visszafogottan fogalmazó, makulátlan megjelenésű és többszörösen családbarát Deutsch Tamás e szavakkal vetette papírra, pontosabban verte bele a szövegszerkesztőbe azt, ami éppen az eszébe jutott. Merthogy az apropót nem ismerjük, legföljebb sejtéseink lehetnek: ezek szerint Deutsch Tamásnak mondandója támadt.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy ő pártja miniszterelnök-jelöltje. Ahhoz, hogy miniszterelnök legyen belőle, még sok víznek kell lefolynia a Dunán. Meg kellene nyernie az ellenzéki pártok által szervezendő előválasztását, majd ezt követően az egységes ellenzéknek győznie kellene a Fidesz ellenében. Egyik opció sem látszik lehetetlennek, ám egyelőre még nem tartunk ott. Deutsch Tamás tehát kissé előreszaladt, talán az a bejelentés zavarta meg a máskor sem mindig követhető észjárását, hogy a római pápa, akit jelenleg épp úgy Ferencnek hívnak, mint Orbán és a Fidesz ősi ellenségét, akivel a népet riogatni szokta, Budapestre látogat.

Nem a magyar kormány, vagy a magyar katolikusok meghívására jön ide Ferenc pápa, hanem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére, az úgynevezett statio orbis, a városért és a világért bemutatott szentmisére, a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseményére érkezik. Ez az örömteli bejelentés zavarhatta meg Deutsch Tamást, kuszálhatta össze gondolatait, innen jöhetett a képbe neki a római pápa. Persze, ha előtte gondolkodik, vagy megpróbál háromig elszámolni, lehet, mást ír a Facebookra, vagy még jobb, ha nem ír semmit.

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Fekete-Győr Andrásról, és mi a véleményünk pártjáról, a Momentumról, hogyan látjuk az esélyeiket, jó érzéssel tölt el minden magyar embert, hogy Deutsch Tamás képes reálisan is számba venni a realitásokat, és nem kíván római pápa lenni. Nemcsak azért, mert hülyén nézne ki pápaként, de azért is, mert most a Vatikánban fellégezhetnek a királycsinálók, hogy hál' istennek: egy lehetséges jelölttel kevesebb. 

Deutsch Tamásnak ezúton is jó egészséget, és hosszú életet kívánunk, valamint azt, hogy teljesüljön a kívánsága: ne legyen belőle római pápa! Így jó nekünk ő, ahogyan most van. Annyira jó, hogy meg sem érdemeljük.

 

 

 

Forrás: Hírklikk