Egyesével felkérdezték a pedofil-ügyben a pécsi fideszes képviselőket

2024. február 21. 07:47 2024. feb. 21. 07:47

A legutóbbi pécsi közgyűlésen is téma volt a Fidesz-kormányt megrengető pedofil-botrány. A Pécs Jövője városvezető frakciószövetség képviselői leragasztott szájú plüssmackókkal és feliratokkal fejezték ki támogatásukat a pedofília áldozatai mellett, és egyesével felkérdezték a fideszes képviselőket arról, hogy elhatárolódnak-e attól a közösségtől, amelynek a fideszes köztársasági elnöke kegyelmet adott egy pedofil-ügyben elítélt bűnözőnek.

Szinte naponta kerülnek elő újabb és újabb információk a fideszes pedofil-botránnyal kapcsolatban: kedden például arról cikkezett az országos sajtó, hogy véletlenül pont a pedofil-ügyben elítélt és kegyelmet kapó K. Endre erdélyi szülőfalujában nyaralt a kegyelmet adó, fideszes köztársasági elnök, Novák Katalin.

Korábban megírtuk, hogy a pécsi fideszes képviselők hogyan próbálták elsunnyogni a botrányt, majd azt is, hogy a bicskei áldozatok helyett az ügybe belebukott fideszes politikusok mellett álltak ki, velük voltak szolidárisak.

Megírtuk azt is, hogy a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség először egy kemény közleményben szólította fel a pécsi Fideszt, hogy haladéktalanul határolódjanak el a Fidesz pedofilvédő rendszerétől, majd a pécsi költségvetést tárgyaló közgyűlésen leragasztott szájú mackókkal fejezték ki támogatásukat a bicskei áldozatok felé.

Munkatársunk azt is megkérdezte a fideszes képviselőktől, hogy miért lapulnak az ügyben:

 

Kedden ismét közgyűlést tartottak a városházán, ahol a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagjai újfent leragasztott szájú macikat tettek az asztalukra, valamint különböző feliratokat is kihelyeztek a laptopjaikra. 

Fotó: pecsma.hu

A közgyűlés elején a városvezető frakciószövetség tagjai ráadásul egyesével kérdést intéztek a fideszes képviselőkhöz. Arra voltak kíváncsiak, hogy a pedofil-botrány után hogyan tudnak a fideszes képviselők közösséget vállalni azzal a párttal, aminek a köztársasági elnöke kegyelmet adott egy pedofil-ügyben elítélt bűnözőnek.

Ágoston Andrea (Pécs Jövője-Öt Torony) emellett felsorolta a Fidesz-kormány álszent ügyeit az egyházaktól kezdve az Orbán-család gazdagodásáig, Siposné Bikali Éva (Pécs Jövője-DK) többek között a szociális szféra fideszes leépítéséről, az örökbefogadás nehézségeiről beszélt és azt is a fideszes képviselők szemére vetette, hogy arra bezzeg van pénz, hogy a melegeket összemossák a pedofilokkal. Fürj Csaba (Pécs Jövője-Jobbik) és Horváth Tamás (Pécs Jövője-Öt Torony) azt kérdezte a fideszes képviselőktől, hogy magukat hívő és jobboldali embernek tartott politikusoknak hogy fér bele az értékrendjükbe a pedofil-botrány. Auth István (Pécs Jövője-DK) arról beszélt, hogy világos választ vár a fideszes képviselőktől, mert nemcsak politikai, hanem erkölcsi kérdésről van szó az ügyben, míg Csaba István (Pécs Jövője-MSZP) azt mondta, hogy míg egyik kezével a gyermekvédelemmel kampányol a Fidesz, addig a másikkal a köztársasági elnökük kegyelmet ad egy pedofil-ügyben elítélt bűnözőnek.

A fideszes képviselők a kérdések hallatán, kétségbeesésükben először a jegyzőhöz fordultak, hogy egyáltalán fel lehet-e nekik tenni ezeket a kérdéseket, mert szerintük ez az ügy nem érinti az ő képviselői munkájukat, majd ezután Kővári János és Berényi Zoltán kiviharzott a teremből. A városvezető frakciószövetség tagjai szerint viszont a helyi közérdeklődésre számottevő ügyről van szó, ami sokkal inkább érinti és érdekli a pécsieket, mint amikor a fideszes képviselők Brüsszel-ellenes és háborús témákat vittek be a pécsi közgyűlésre.

Egy másik fideszes képviselő, nevezetesen Hári János József  pedig egyenesen azt találta mondani, érezve az ügy fontosságát, hogy nem mindenféle plüssmackókkal kellene bohóckodni. 

Erről az ízléstelen hozzászólásról, ahogy olvasóinknak, úgy nekünk is megvan a véleményünk.


Kapcsolódó cikk: A pécsi Fidesz szerint kiállni a bántalmazott gyerekek mellett csak bohóckodás