Egy uniós ország vezetésére nem alkalmas…

2023. január 29. 15:55 2023. jan. 29. 15:55

Orbán Viktor jó miniszterelnöke lehetne Észak-Koreának vagy Fehéroroszországnak. Minden bizonnyal Oroszországban is megállná a helyét, jelenleg azonban ő Magyarország miniszterelnöke. Egy olyan ország vezetője, amely az Európai Unió és a NATO tagja. Egy olyan, Európa közepén található országé, amely immár több mint harminc éve felszámolta az egypártrendszert, s polgárainak jelentős része a kormányzati gyűlöletkampányok ellenére, még mindig inkább lenne az EU tagja, mintsem, hogy Putyin útmutatásait követve, egy diktátor szeszélyeinek kiszolgáltatva masírozzon.

Orbán korábban sem rejtette véka alá véleményét az Európai Unióról, ám egy ideje lehetetlen nem észrevenni, hogy folytonosan emeli a tétet. A kormányzati kommunikáció eddig is bővelkedett a „brüsszelezésben”, rádiós nyilatkozatok, Facebook-posztok, az országot telerondító bombás plakátok egytől egyig Brüsszel gyarmatosító terveiről és az Oroszország elleni szankciók negatív hatásáról szóltak. 

A miniszterelnök azonban a napokban túlment minden eddigi határon. A Mathias Corvinus Collegium által szervezett nemzetközi médiakonferencia 15 kiválasztott újságírójával beszélgetve, ugyanis határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy szeretné-e, ha Magyarország az Európai Unió tagja lenne. „Definitely not,” mondta Orbán, majd mindehhez gyorsan hozzátette, hogy nincs más választása, mert a hazai kivitel 85 százaléka az unióba irányul. A beszélgetésről beszámoló Rod Dreher tudósítása szerint a miniszterelnök Brüsszelt okolja minden rosszért, ami az elmúlt 30 évben történt Európában.

Magyarország jelenlegi miniszterelnöke ismét bebizonyította, amit eddig is tudtunk, jelesül, hogy utálja az Európai Uniót. Zavarja őt, hogy ott a döntések nem vezényszóra, hanem szavazással születnek. Orbán nem tárgyalni jár Brüsszelbe, hanem hadakozni. Nem megegyezni akar, hanem ellenkezni, azt teszi Európával, mint az egyszeri gyerek a számára túl bonyolultnak bizonyuló búgócsigával: ha nem érti, hogyan működik, elrontja. 

Gyarmatosítónak tartja Brüsszelt, amelyet sötét háttérhatalmak irányítanak. Ezzel szemben a magyar emberek többsége – a felmérések ezt mutatják – minden gond és nehézség ellenére, az Európai Unió híve. A magyar emberek Brüsszelt akarják, nem Moszkvát, vagy a Türk Tanácsot. A magyar emberek nagy többsége tudja, ha az Európai Parlamentben leordibálják Orbán fejét, ha az Európai Bizottság aggályokat fogalmaz meg a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban, akkor nem Magyarországot sértik meg, nem a magyar embereket bántják, hanem egy öntörvényű, mentális kihívásokkal küzdő embernek mondják a szemébe, hogy mit gondolnak róla. 

A magyar emberek Európában akarnak élni, és nem – ahogy Orbán korábban kifejtette – Fél-Ázsiában.

Ha Magyarország jelenlegi miniszterelnökének ez nem tetszik, és emiatt ezt nem tudja képviselni, akkor távoznia kell az ország éléről. Az országnak nem a sosem volt régi dicsőségre, az árvalányhajas, múltba révedő hátrafelé nyilazásra, hanem a XXI. századra, azaz, Európára van szüksége.

Ennek képviseletére Orbán nem alkalmas. Magyarország miniszterelnöke nem lehet olyan ember, aki a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett saját démonaival küzd, és ezzel az értelmetlen háborúskodással felmérhetetlen károkat okoz az országnak.

 

Forrás: hirklikk.hu