Felfüggesztett börtönbüntetést kér az ügyészség a rémhírterjesztéssel vádolt Gődény Györgyre

2021. június 21. 13:21 2021. jún. 21. 13:21

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény György ellen, mert tavaly novemberben olyan írást tett közzé, amelynek tartalma alkalmas volt arra, hogy akadályozza a koronavírus elleni védekezés eredményességét.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére azt mondta,  hogy az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért egy rémhírterjesztéssel vádolt férfira. Hozzátette, a terhelt továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt, s azt állította, hogy az általa becsatolt cikkek, az ő igazát támasztják alá.

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasoknak biztosított vásárlási idősávot, a kormány intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

Forrás: 24.hu