Fordulat a lakástörvénynél: a bírálatok miatt a kormány belenyúl Böröcz javaslatába

2021. május 26. 12:58 2021. máj. 26. 12:58

A lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni. Fideszes források arról számoltak be az atv.hu-nak, hogy ezt a tájékoztatást kapták tegnap este a kormánypárti képviselők Kocsis Máté frakcióvezetőtől.

Ma kezdődik a parlamentben a nagy politikai vihart kiváltó lakástörvény általános vitája, Böröcz László fideszes képviselő önálló indítványa alapján. A kormánypárti politikus a javaslatát azzal indokolta: az a cél, hogy „mindenki juthasson saját tulajdonú lakáshoz, aki önkormányzati bérlakásban lakik”. 

 

Ma reggel az atv.hu-t fideszes források arról tájékoztatták: Kocsis Máté frakcióvezető e-mailben adott tájékoztatást nekik arról, hogy a tegnapi frakcióülésen elhangzottaknak – és a többségi álláspontnak – megfelelően sikerült megállapodni a kormánnyal ebben a vitás kérdésben. 

Eszerint, „a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni” – közölték a portál munkatársával.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Emlékezetes, Böröcz László  eredeti módosító indítványa szerint a bérlakásokat az önkormányzatoknak kötelezően el kellene adni a bérlőknek a piaci ár legfeljebb 30 százalékáért. Ez országszerte nagyjából 100 ezer lakást érint. Ha megszavazzák, az új törvényt az önkormányzatok 800 milliárdos vagyontól esnének el. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A módosítást fideszes polgármesterek is bírálták, azt Papp László debreceni, Cser-Palkovics András székesfehérvári, és a győri városvezető Dézsi Csaba András sem tartja jó ötletnek. 

Forrás: atv.hu