Iványi Gábor: egyház elleni üldözésnek veszem, amit csinálnak!

2022. február 21. 18:16 2022. feb. 21. 18:16

„Mivel az egyházam központja is itt van, egyház elleni üldözésnek veszem, amit csinálnak!” Ezt közölte a NAV tisztjeivel Iványi Gábor, amikor órákon keresztül nem engedték be a budapesti Dankó utcában lévő alapítványi központba. „Ez itt bűnügyi helyszín” – kiabálták a fegyveres pénzügyőrök, amire a hajléktalanokat segítő Iványi azzal válaszolt: „Önök tették bűnügyi helyszínné!”

A sajtó jelenlétében 15.00 óra óta zajló demonstrációt az váltotta ki, hogy a NAV házkutatást rendez az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Alapítvány budapesti székhelyén. Az adóhatóság költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljárást és ellenőrei délelőtt szálltak ki Iványi Gábor egyesületéhez, hogy iratokat foglaljanak le. A szervezetnek adótartozása van, amit Iványi szerint azért nem tudnak kifizetni, mert eleve milliárdokkal tartozik nekik a kormány. 

A házkutatást végző pénzügyőrök őrizetbe vették Iványi Gábor öccsét. „Azzal akarnak nyomást gyakorolni rám, hogy az öcsémet túszul ejtették” – mondta az újságíróknak Iványi Gábor. A szimpátia tüntetéssé változott megmozduláson több országgyűlési és Európa Parlamenti képviselő is részt vesz. Végül a rendőrök megérkezése hozott némi megoldást, mert az ő utasításukra a pénzügyőrök felengedték az irodába Iványi Gábort, és vele együtt Gurmai Zita (MSZP), Szél Bernadett (független), Szabó Tímea (Párbeszéd) országgyűlési képviselőket, valamint Donáth Annát (Momentum) az Európai Parlament tagját. Velük tartott az Oltalom Karitatív Egyesület ügyvédje is.

Az Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget évekkel ezelőtt megfosztották egyházi státuszától, ennek ellenére intézményeket tart fenn. Az egyébként is anyagi gondokkal küzdő szervezet számlájáról tavaly év elején közel 250 millió forintot inkasszált az adóhivatal.

Ma 18 órakor az Egységben Magyarországért szolidaritási demonstráción áll ki Iványi Gábor mellett.

A tüntetésen felszólal majd Iványi Gábor, Karácsony Gergely főpolgármester és Jámbor András országgyűlési képviselőjelölt is.

Forrás: Hírklikk