Kele János: „Az LMP Ungár Péter vezetésével ma egy társutas és élősködő párt"

2023. szeptember 12. 17:58 2023. szept. 12. 17:58

Kele János, a Momentum elnökségi tagja nem hagyta szó nélkül Ungár Péter hétfői interjúját, és a Facebookon kifejezte véleményét. Nemrég közzétett bejegyzésében Ungár Pétert azzal vádolja, hogy az LMP elnöke sokat tanult a miniszterelnöktől, mert mindenről beszél, csak a lényegről nem.

Kele Jánost az hozta ki a sodrából, hogy Ungár Péter fellengzős hangnemben beszélt a Partizánban készült interjúban. Az LMP társelnöke többek között ebben a beszélgetésben jelentette be, hogy Pécsen önálló jelöltet indítanak.

Korábban már Hadházy Ákos is fogalmazott meg éles kritikát az LMP ellen, amikor azt mondta, hogy a párt csak asszisztál a Fidesz egyeduralmához.

Ungár a hétfői interjújában hosszan beszélt arról, hogy Orbán Viktort Schmidt Mária (Ungár édesanyja) látta vendégül Ungár testvérének abbáziai rezidenciáján. Az interjúban Ungár kifejtette, hogy nem újdonság, hogy több ellenzéki politikushoz képest gyakran találkozik a miniszterelnökkel, mivel hosszú évek óta fennálló barátság fűzi az anyjához.

Ebben az interjúban mondta azt Ungár, hogy „szerintem nekem nagy előnyöm az, hogy láttam már ezt az embert közelről, hogy hallottam már beszélni, mert a magyar ellenzékben én vagyok jelenleg az egyetlen ember, aki nem tartja őt egy mitikus lénynek, aki nem szenved az ő betegségében, nem érez fanatizmust iránta, ellene”. - írta meg a 444

„Ő jobban tudja. Ő látta, ő találkozott vele, ő hallotta beszélni. Ő levonta a következtetést. Ő, ő, ő. A világ közepe. A bezzeggyerek” - reagált erre Kele, aki a továbbiakban azzal vádolta Ungárt, hogy „kivételezett” helyzetéből adódóan nem érti, hogy „a középenállás luxusát nem mindenki engedheti ám meg magának”.

"Azt is mondja Ungár, hogy ő levonta a következtetést az ellenzéki vereségből - és ebben speciel nem is hazudik. Az LMP az ő vezetésével ma: társutas és élősködő párt. Társutas, mert vezetője jövedelme és vagyona összenőtt, összemosódott a rezsim gazdasági holdudvarával, és mert - talán éppen emiatt - ma már maga sem tagadja, hogy nincs baja a rendszer lényegével, hogy kiegyezett annak keretrendszerével. És élősködő, mert bár Ungár minden második mondata a borzalmas ellenzék kibírhatatlanságáról szól, saját szavazók híján politikai pozíciót, sarzsit, posztot, kvártélyt kizárólag a többi - szerinte borzalmas - ellenzéki párt hátára fölpkapaszkodva remélhet. Pénz a NER-től, pozíció az ellenzéktől - ez az LMP-modell." - emeli ki a bejegyzésében Kele János

Kele a posztot azzal zárja, hogy a Momentum elnökségi tagjaként elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is LMP-s politikust támogasson, mindegy hogy hol lenne rá szükség.

Sokatmondó statisztika, hogy egyre többen, ennyire élesen szembemennek a Lehet Más A Politikával.

Forrás: 444.hu