Magyar Péter a Központi Nyomozó Ügyészségre megy Rogán miatt

2024. március 18. 10:22 2024. márc. 18. 10:22

A Schadl-Völner ügyben a nyomozati iratokban említett Tóni, Ádám és Barbara teljes nevei Rogán Antal, Nagy Ádám és Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, Rogán Antal embere volt - állította Varga Judit volt férje hétfőn a Facebookon.

Magyar Péter előző este Rogán Antalnak címzett nyilvános Facebook-üzenetében azt állította, hogy Rogán és a suttogó propaganda terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Varga Judit erre reagálva egy kapcsolati erőszakról szóló videót tett közzé, mire Magyar a volt feleségének írt egy üzenetet, amiben azt írta, hogy nem tudja, mivel zsarolják őt. A Schadl-ügy hátterében meghúzódó Rogán-szál korábban is felmerült, de a vádiratokig nem jutott el az ügy. Magyar Péter szerint miniszterektől származó terhelő információi vannak, amiket bizonyítani is tud, és ezt a Központi Nyomozó Ügyészségen fogja megtenni csütörtökön.

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én tört ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy Völner Pál, a fideszes parlamenti képviselő és akkori igazságügyi államtitkár, a megalapozott gyanú szerint rendszeresen pénzt kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügy már bírósági szakaszban van, de több pont nem került be a vádiratba a nyomozati anyagból. Az ügy hátterében említett „Tóni, Barbara és Ádám” azonosítása nem történt meg, de a nyomozati iratok arra utalnak, hogy Schadlnak közelebbi kapcsolata lehetett Nagy Ádámmal, Rogán Antal kabinetfőnökével, akinek feleségét Rogán Barbarának hívják. Rogán Antal korábban tagadta, hogy ismerné Schadlt. Hadházy Ákos a Völner-Schadl-ügyben tett feljelentést a "Tóni-gate" miatt, de az ügy lezárult, mert a hatóság szerint nem merült fel bűncselekmény.

Magyar Péter korábban tanúként idézték be a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mivel korábban nyilvánosság előtt beszélt a hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról. Az ügyészség tájékoztatása szerint Magyar Péter nem jelentkezett az ígért időpontban az ügyészségen. A kapcsolatot azonban, hogy ez a hivatali vesztegetési ügy mivel áll kapcsolatban, nem tisztázódott.