Magyar Péter: Orbán Viktor nem engedte Völner Pál leváltását a Schadl-ügy előtt

2024. február 12. 13:47 2024. feb. 12. 13:47

Újabb Facebook-posztot tett közzé Varga Judit volt férje, aki azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy Novák Katalin és a volt igazságügyi miniszter lemondását követően bejelentette, szakít a NER-rel.

„Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner Pál a helyén maradhatott...” – írja Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Facebook-oldalán.

Varga Judit 2019 júliusától volt igazságügyi miniszter, és 2023. július 31-i hatállyal mondott le a tisztségéről, párhuzamosan azzal, hogy a neve előkerült a Schadl-Völner ügyben.


 

Mint ismeretes, a vád szerint Schadl György olyan végrehajtókat hozott helyzetbe, akik vállalták, hogy a bevételből jelentős összeget visszaosztanak neki. A kiválasztottak kinevezésében az ügyészség szerint a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál segített.

A vád szerint Schadl 900 millió forintra tehetett szert, amiből Völnernek havi 2-5 millió, összesen 83 millió juthatott.