Melegpartikra járt és pornóoldalakra is felkerült Bese Gergő plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

2024. szeptember 6. 11:53 2024. szept. 6. 11:53

A kormányhoz közel álló források a Válasz Online-nak úgy jellemezték Bese Gergő dunavecsei plébános ügyét, mint a Szájer-botrányhoz hasonlítható, de annál is súlyosabb esetet. A lap szerint a plébános melegpartikon vett részt, és hosszú távú, intim kapcsolatai voltak más férfiakkal. Az erről szóló dokumentum a legfelsőbb kormányköröket is elérte.

A Válasz Online négy kormánypárti politikussal beszélt, akik egybehangzóan megerősítették, hogy videófelvételek és üzenetváltások bizonyítják az esetet, és a felvételek melegpornó oldalakra is felkerültek. Az ügy különösen kínos lehet a kormánynak, mivel Bese Gergő az utóbbi években többször is szerepelt a nyilvánosság előtt, és a "politikai kereszténység" egyik legismertebb képviselőjévé vált, amely rendszeresen a Fidesz érdekeit helyezi a vallási kérdések elé.

Bese többek között megszentelte a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita kolostort, valamint a Pesti Srácok és a Megafon irodáit. Felszólalt az LMBTQ-propaganda ellen, kritizálta a papi hivatást elhagyó Hodász Andrást, és rendszeresen publikált a Rétvári Bence köréhez tartozó Vasárnap.hu-n. A 2022-es választási kampányban templomi szószékről kampányolt a Fidesz-KDNP mellett, és legutóbb a párizsi olimpia megnyitóját bírálta.

Emellett Bese Gergő a Tóth Gabi válása kapcsán is megszólalt, a Demokratának adott interjújában a botrányok előtti keresztény, családvédő állásfoglalását kritizálta, mondván, hogy Bese már a botrány kirobbanása előtt bűnben élhetett.

A lap megkereste Besét az ügyben, de ő nem válaszolt. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket is keresték, aki Bese egyházmegyéjében szolgál, de ő sem reagált. A források szerint azonban Bábel megrendült a hír hallatán, mivel jó kapcsolatban állt Besével, de nem tudott a kettős életéről. A döntés a plébános felfüggesztéséről vagy kizárásáról napokon belül várható.

Magyarország apostoli nunciusa, Michael Wallace Banach reagált az ügyre, kijelentve, hogy a súlyos vádakat továbbították az illetékes egyházi hatóságnak, akik megkezdik a vizsgálatokat.

Forrás: Válasz Online