MSZP: minél hamarabb oltsák be a kiskereskedelmi dolgozókat és a pedagógusokat!

2021. január 21. 16:15 2021. jan. 21. 16:15

A kiskereskedelemben dolgozók és a pedagógusok koronavírus elleni, minél hamarabbi beoltását szorgalmazta az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

Harangozó Tamás az MSZP Facebook-oldalán közvetített csütörtöki online tájékoztatón azt mondta, a kormány által nyilvánosságra hozott oltási tervben, amely inkább csak egy elnagyolt prioritási lista, vannak támogatható elvek.
    

Ezek közé sorolta, hogy elsőként oltják az egészségügyi és szociális dolgozókat, illetve azt is elfogadhatónak nevezte, hogy ezen csoportok után a rend- és honvédelmi dolgozók, az ügyfelekkel foglalkozó államigazgatási alkalmazottak, valamint a kritikus infrastruktúrát üzemeltetők kaphatják meg a koronavírus elleni vakcinát.
    

Az ellenzéki képviselő ugyanakkor teljesen érthetetlennek nevezte, hogy két nagy csoport, a 350 ezer kiskereskedelemi alkalmazott - ideértve a tömegközlekedésben dolgozókat és a taxisokat is - és a 150 ezer pedagógus még csak szóba sem kerül a dokumentumban.
    

Szerinte nélkülük az ország "egyik napról a másikra fejre állna"; a kiskereskedelmi dolgozók és a pedagógusok rászolgáltak, hogy minél korábban kapják meg az oltást, például egyidőben a rendvédelmi dolgozókkal.
    

Harangozó Tamás felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy legkésőbb a jövő heti kormányülésen döntsenek ebben a kérdésben.
    

Hozzátette: az MSZP továbbra is követeli, a kormány hozza nyilvánosságra a részletes oltási stratégiát, mivel kiemelten fontos lenne, hogy mindenki tisztába legyen azzal, mikor kerül rá a sor az oltási rendben.

Forrás: MTI