MSZP: tűzijáték helyett a járvány hatásainak enyhítésére költse a kormány a pénzt

2020. május 18. 11:38 2020. máj. 18. 11:38

A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségét! - szólított fel az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón elmondta, a hírek szerint a kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára és rendezvénysorozatára készül augusztus 20-a alkalmából az adófizetők pénzén.

Az ellenzéki képviselő szerint olyankor akar a kormány tömegrendezvényt tartani, amikor a járvány kimenetele még kétséges, és azt sem lehet tudni, hogy augusztusban milyen szabályok lesznek érvényben.


Emberek tízezrei, százezrei vesztik el munkájukat, a családok biztonsága, megélhetése kerül veszélybe, ilyenkor felelőtlenség ilyen nagyszabású rendezvényt tervezni, amely ráadásul milliárdokba kerül - tette hozzá.

Molnár Zsolt felszólított a kormányt, hozza nyilvánosságra az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségvetését.

Jelezte, MSZP online aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a tűzijátékra szánt pénzt fordítsák a járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra és ne "irracionális ünnepségekre".

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus.com beszámolója szerint múlt héten egy podcastban beszélt arról, hogy az ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Kitér arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.

 

Forrás: MTI