„Orbán Viktor és bandája nyomást helyezett a Nemzeti Választási Bizottságra"

2021. július 30. 17:33 2021. júl. 30. 17:33

Orbán Viktor és bandája nyomást helyezett a Nemzeti Választási Bizottságra – jelentette ki Karácsony Gergely mai, a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta megkezdődött a tipikus sumákolás. A Nemzeti Választási Bizottság ülése ugyan még tart, de előzetesen arról tájékoztatták, hogy az Orbán-kormány által benyújtott népszavazási kérdéseket jóváhagyják, az általa benyújtottakat nem – azzal az álságos indoklással, hogy magánszemélyként adta be.

Karácsony Gergely megérti Orbán Viktort, hiszen minden oka megvan arra, hogy féljen. Az ellenzék által benyújtott kérdésekről tartott népszavazás ugyanis megakadályozná abban, hogy az ország jövőjét felélő döntéseket hozzon még a választások előtt.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Orbán Viktor menekül a süllyedő hajóról és csomagol. Csak az a baj, hogy azt is viszi, ami nem az övé – tette hozzá az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki szerint az ellenzéki népszavazás akadályozása tisztán mutatja, hogy a jelenlegi kormány a kínai érdekeket a magyar elé helyezi. Karácsony szerint az általa benyújtott kérdések jogosak és jogszerűek, így mindent meg fognak tenni, hogy népszavazás formájában kérdezzék meg ezekről a választókat. Ahhoz azonban, hogy a jövővédő népszavazás ne érhesse el a célját még a bizottsági jóváhagyás előtt megkezdik az aláírásgyűjtést egy Karácsony Gergely neve alatt futó online felületen. A kérdések benyújtásakor adott sajtótájékoztatóval ellentétben, a többi ellenzéki képviselő most nem csupán háttérként funkcionált. Szabó Tímea (PB) szerint Orbán Viktor saját magát leplezte le, amikor azt mondta, hogy nem baj, ha nem gyűlik össze a kellő számú aláírás a népszavazás elindításához, hiszen a gyermekvédő törvények már most is érvényben vannak. Az ellenzéki politikus szerint így semmi szükség a propaganda népszavazásra, amelynek célja csupán a gyűlöletkeltés és a figyelemelterelés a gigalopásról és a vakcinakáoszról. 

Ilyet csak „egy lecsúszófélben lévő kis diktátor tesz”, akit már semmi más nem érdekel, csak a saját hatalmának megtartása.

 

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A baloldali szavazókat buzdította Kunhalmi Ágnes (MSZP), aki különösen az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítására és az idősek újraoltására vonatkozó népszavazási kérdéseket tartotta fontosnak: ezen felül úgy vélte, hogy „az elszámoltatás garanciáját jelentené az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, amit az ellenzéki kormány választási győzelme után haladéktalanul megtesz”. „Egy sikeres népszavazással az orbáni kétharmad is megállítható” – állította Csárdi Antal (LMP), aki szerint „Orbán Viktor már most visz mindent, ami mozdítható, sőt, alkalmasint azt is, ami nem”, értve ezalatt például az autópályák koncesszióba adását. Éppen ezért lenne fontos, még a választások előtt kikényszeríteni ezt a népszavazást.  

Forrás: MTI/ Karácsony Gergely Facebook