Városinfó: Péterffy Attila újra válaszolt a pécsieket érintő fontos kérdésekre

2021. június 11. 08:10 2021. jún. 11. 08:10

Mint ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta május 31-ig várta a kérdéseket Péterffy Attila, aki a Városinfón tegnap újra igyekezett megválaszolni a pécsieket érintő fontos felvetéseket-kérdéseket. 

"Büszke vagyok arra, hogy ilyen aktívak a pécsiek a városunkat érintő témákkal kapcsolatban! Ezt mutatja az is, hogy ismét rengeteg kérdést küldtek nekem, melyekre az alábbi videóban válaszolok Önöknek!" - írta posztjában a polgármesteren, aki a felvételen a városüzemeltetés, játszóterek, parkolás, covid, városfejlesztés, utak, politika, tömegközlekedés és szociális ügyek kapcsán tájékoztatta a város lakóit. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A felvétel itt nézhető vissza: 

 

A polgármester a felvétel elején arról beszélt, hogy a járvány enyhülése miatt, reményei szerint ez lesz az utolsó olyan alkalom, hogy online formában kell bejelentkeznie. 

"Jó hír, hogy a koronavírus-járvány lecsengeni látszik Pécsett is, szerencsére egyre kevesebb a fertőzött a városban. Büszke vagyok arra, hogy a járvány harmadik, legsúlyosabb szakaszában is sikerült megőriznünk a város működőképességét. Az önkormányzat cégei és intézményei folyamatosan biztosították szolgáltatásaikat. Volt időszak, amikor ez emberfeletti erőfeszítést kívánt, ezt ezúton is köszönöm minden dolgozónak. Köszönet illeti valamennyi pécsit is, akik betartották a járványügyi előírásokat. Ők a fegyelmezettségükkel járultak hozzá ahhoz, hogy újra szabadabban élhessük mindennapi életünket" – mondta, majd beszélt a Pécs Nyitva projektről, melynek részleteiről itt a Pécsi STOP felületén is beszámoltunk. 

Ennek kapcsán Péterffy elmondta, a cél az, hogy  városunkat idén is feltegyük az ország turisztikai térképére.

"Ezzel az egyik fő célunk természetesen az, hogy többletbevételhez jussanak a járvány miatt megtépázott szektorok, mint a vendéglátás, a szálláshelyek, illetve a kulturális és szórakoztatóipari szolgáltatások. A kampány első hetének tapasztalatai igen kedvezők: a programok valóban népszerűek a pécsiek és a vendégek körében."

– fogalmazott, továbbá kitért arra is, hogy  az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nemrég elindították a K20-projektet, amelynek célja, hogy forgalmas belvárosi üzletben próbálhassák ki magukat a fejlődőképes pécsi vállalkozások. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Mindezek után a polgármester a pécsiek korábban felvetett kérdéseire adott választ, a kérdésekre adott válaszok, az alábbi felvételen nézhetők vissza: 

 

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook