Zuhanás teljes vállszélességgel

2023. május 30. 07:44 2023. máj. 30. 07:44

Lassan nem telik el hónap annak újabb bizonyítékai nélkül, hogy 2019-ben a pécsiek elképesztő bölcsességgel választottak polgármestert. Így viszont, hogy Vári Attila széles vállával és mosolyával sem nyerte el a választók bizalmat, a Magyar Vízilabda Szövetség járt pórul. Rossz nekik, jó nekünk.

Egymás után dőlnek ki a csontvázak a Magyar Vízilabda Szövetség szekrényéből. Januárban írtunk arról, hogy a szövetség éléről is távoznia kellett Vári Attilának.

Bezzeg 2019-ben még az is pompás ötletnek tűnt, hogy az egykori vízilabdázó széles vállai mögé bújva a rongyokban lógó, botrányoktól szétcincált pécsi Fidesz majd ügyesen bemasírozik az önkormányzati választás győzteseknek fenntartott kapuján.

Szerencse, vagy inkább áldás, hogy a pécsiek résen voltak, és a Volvo-botrány, meg azután, hogy briliáns módon kiskorúsította saját magát a fideszes városvezetés, meg a többi botrány után még 5 évre már nem kértek a Fideszből a pécsiek. Se Várival, se nélküle.

Vári pécsi ténykedését is sokan felhúzott szemöldökkel nézték. Hosszú évekig vezette a város sportcégét. Aztán a 2019-ben útjára indult átvilágítás roppant gyanús ügyeket tárt fel. 127 millióért megvásárolt PMFC brand, a vezérigazgató és üzlettársainak tulajdonában álló cég megbízása, jó eséllyel túlárazott, a valóságban el sem végzett EKG szűrések. Hogy az eltüntetett adathordozókról ne is beszéljünk.

Na de hogy micsoda bölcsességről tettek tanúbizonyságot a Fidesznek és nagy sportmúltú polgármesterjelöltjének ajtót mutató pécsiek, az most kezd csak igazán bizonyságot nyerni.

A csontvázak csak most, Vári távozása után potyognak igazán a szekrényből. Mint kiderült: csaknem félmilliárdos, 487 millió forintos hiányt hagyott maga után a szövetségnél a volt vízilabdázó..

A 24.hu a témában megjelent cikkében van egy ártatlannak tűnő, de nagyon is árulkodó mondat 

„a 2021-es beszámolót is meg kellett változtatni a számviteli elszámolások pontosítása miatt.”

 

 

2023 van, és nagyon őszintén: elképzelni sem merjük, és nem is akarjuk, hogy nézhet ki ma a szövetség költségvetése.

Ami nagyon szomorú, de mi, pécsiek most egy kicsit hadd legyünk önzők. Legalább nem az imádott városunk költségvetése néz ki úgy, mint a vízilabda szövetségé.

Néha utólag is jó okosnak lenni.