A csarnok környezetében lévő járdák és a Lauber közösségi területei is felújításra kerülnek

2024. március 1. 10:38 2024. márc. 1. 10:38

A Lauber Dezső Sportcsarnok felújítása az utolsó munkafázisokhoz érkezett, így márciusban a város sportélete egy kívül-belül megújult, a modern kor követelményeinek megfelelő létesítménybe költözhet vissza.

A városi sportcsarnok felújítása során nagy hangsúlyt fektetett arra a PSN Zrt., hogy az épületbe lépő sportrajongókat az eddigieknél tágasabb terek fogadják, ezért a Lauber közösségi részeit teljesen átalakították, modernizálták - írta a PécsMa

Az idősebb látogatók kényelme érdekében például a pénztár és a büfé előtti külső lépcsőkhöz duplaannyi korlátot szerelnek fel, ezáltal jelentősen megkönnyítve a csarnokba való bejutást.

A déli oldali büfé teljeskörű megújulásnak indul – mind a külső megjelenés, mind pedig a kínálat terén. A popcornárus is helyet kap a frissített büfében. Egy régebben nem használt kis helyiséget, ami korábban szintén büféként szolgált, már elbontottak, így sokkal több ember fog tudni kényelmesen leülni, ami tovább fokozza majd az új kiszolgálóegység kellemes, kávézós hangulatát.

A porta bútorzatát kicserélték, és jó hír a sportolóknak, hogy az öltözők teljes körű felújításon estek át. A legfontosabb változás az öltözőfolyosón található vizesblokkok megújítása volt.

A csarnok északi oldala előtti járda súlyosan töredezett és szinte balesetveszélyes volt, ezért teljes hosszában újraaszfaltoztuk és szegélyeztük. Hamarosan a tereprendezés is megkezdődik a Biokommal való együttműködés keretében, amely magába foglalja a füvesítést és faültetéseket, emellett tavasszal a közeli olimpiai parkot is megújítjuk és frissítjük - jelentette be Máté János, a PSN vezérigazgatója.

A felújításokról a PécsMa oldalán több fotót is megtekinthetnek, ha IDE kattintanak.

Forrás: PécsMa