A Fidesz oldalbordája a választási bizottság elé citálja Mellár egyesületét

2019. augusztus 15. 17:23 2019. aug. 15. 17:23

 Kővári János augusztus derekán rádöbbent, hogy más civil szervezetek is használják nevükben a Pécs nevet, ráadásul nem is olyan szupi-szuper független és egyenes derekú civilek, mint ők ott a Fidesz-ÖPÉ-nél, hanem másmilyenek. Példátlan skandallum.

Az MTI is kiadta a Kővári János vezette Összefogás Pécsért közleményét, de a szervezet honlapján is olvashatók a Fidesz oldalán ismét révbe ért politikus gondolatai.

Szóval, a lényeg röviden:

van az Összefogás Pécsért Egyesület, ami régóta működik és a Mindenki Pécsért Egyesület, ami nem régóta működik, ráadásul:

„A másik gondunk, hogy mind a névválasztásuk jelentéstartalmával, mind a programjukkal egyértelműen plagizálják az egyesületünket – mondja Kővári. – Az Összefogás Pécsért Egyesület után a Mindenki Pécsért Egyesület nevet választották, a mostani programjuk pedig a Megújuló város nevet kapta, miután az ÖPE már több mint egy hónapja közzétette a Megújuló Pécsért programját sajtónyilvánosan. Ez már plágium!”

- háborog Kővári.

A Fidesz leghűségesebb civilje azon kis kiakadt, hogy a Mindenki Pécsért égisze alatt – amely egyébként dedikáltan egy ernyőszervezet – pártok jelöltjei is indulnak a pécsi önkormányzati választáson. Ezzel szemben az ÖPE nevében kijelenti: „kizárólag civil szereplőkkel dolgozunk, igaz, volt és van olyan, hogy pártokkal összefogunk, de akkor azok jelölő szervezetei is nevesítve vannak”.

Kővári János bejelentette azt is: fellebbezést nyújtott be a választási bizottságnak, mert meglátásuk szerint „a Mindenki Pécsért tudatosan folytat olyan tevékenységet, ami alkalmas a választók megtévesztésére”.

Egészen elképesztő, hogy pécsi civil szervezetek a város nevét használják, roppant kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügyből.

Forrás: Pécsi STOP