A lakájmédia ferdítései sem gátolták az ellenzéki sikert

2024. szeptember 25. 09:37 2024. szept. 25. 09:37

Meggyőző előnnyel győzött a városvezető frakciószövetség jelöltje a kertvárosi időközi választáson, annak ellenére is, hogy a kormánypárti lakájmédia mindent megtett a kertvárosi szavazók elbizonytalanításáért. Ezúttal is összeszedtük, hogy mi mindenben ferdítettek a pécsieknek a választást megelőző héten - emlékeztet sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·      Kampány: A kertvárosi 15. választókerület időközi választásán a szavazók egyértelműen kifejezték akaratukat a jelenlegi városvezetési koncepció támogatása mellett. A kormánypárt álcivil jelöltje vereséget szenvedett, nyomában pedig azok a propagandaszerzők is megbuktak, amelyek a végül nyertes jelölt folyamatos hiteltelenítésén dolgoztak hetekig:

o  így a megyei lap szerzője, aki még a választás előtti héten is úgy elemezte a helyzetet, hogy a szavazás két legesélyesebb jelöltje az ÖPE elnöke és a végül alig 2 %-nyi voksot begyűjtő jelölt;

o  továbbá a nemtelen lejáratókampányt hetekig futtató kisebbik propagandalap szerzője, aki szerint a kormánypárti képviselők lesznek többségben, holott a valóságban a hárompárti (Fidesz, KDNP és ÖPE) frakció(k) együttesen is csak a legnagyobb kisebbség lesz az új közgyűlésben.

·      Gazdaságfejlesztés: hiába támadta a NER-szolgamédia a gazdaságfejlesztési koncepció elkészítésére vonatkozó döntést, a valóságban a dokumentum rendszeres felülvizsgálatát jogszabály írja elő és teszi kötelezővé az önkormányzat számára.

·      Háború: megszokhattuk már, hogy a NER propagandistái azzal vádolják meg az ellenfeleiket, amit a NER maga tesz, vagy tervez. Ennek fényében különösen érdekes a kisebbik helyi lakájportál elemzése, amelyben a rágalmazásért korábban jogerősen elítélt szerző háborút vizionál. Úgy tűnik tehát, hogy a pécsiek érdekét szolgáló együttműködés helyett folyamatos harcra készülhet a helyi NER. Erre utal az is, hogy a cikkük szerint januártól várhatóan új vezetők veszik át az önkormányzati cégeket, holott a valóságban erre nem kapott felhatalmazást egyik politikai erő sem Pécsett.

·      Kiegyensúlyozottság: Fura kiegyensúlyozatlan tájékoztatásról olvasni az évek óta gátlástalan propagandaüzemmódban működő helyi lakájmédia-oldalakon. Ahogy az is fura, hogy vannak a baranyai közéletnek olyan szereplői, akik szerint az, hogy a kormánypárti propagandában csak a NER jelöltjei kapnak helyet, rendjén van, miközben az, hogy egy lapban a másutt felülethez nem jutó jelölteket is bemutatják, már igazságtalan.

·      Elhallgatás: Ezúttal is maradtak ki olyan fontos, sok pécsit érintő hírek a lakájmédiából, amikről a NER-média helyi olvasói egyszerűen nem juthattak információhoz, ilyen például

o  a Biokom felmérése, amelyben egy forgalmas, Belvároshoz közeli városrész közlekedésének részvételi alapú tervezéséhez kéri a pécsiek véleményét és javaslatait;

o  a zebra-építési program folytatódó sikere – egyre több helyszínen készülnek el a gyalogosok biztonságát fokozó beruházások.

Pécs Jövője Frakciószövetség