A pécsi Fidesz kudarcos próbálkozása: az örök vesztes álcivil és az eltitkolt baráti kör

2023. október 19. 16:50 2023. okt. 19. 16:50

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk az október 17-ei közgyűlésen történtekről, ahol "felháborodott civilek" jelentek meg, majd megpróbálták eldemózni, hogy ők egyszerű pécsi lakosok, akik csak úgy önszántukból eljöttek demonstrációt tartani. Köztük egy kulcsfigura is feltűnt, Kálmáncsi Gyula, aki felszólalásában szinte szóról szóra a Fidesz és az ÖPE kampány szlogenjeit ismételgette, ami már akkor súlyos kérdéseket vetett fel sokakban. Mint kiderült, nem véletlenül.

 

Előző írásunk óta újabb információkra bukkant szerkesztőségünk, a Fidesz pécsi propaganda médiái mókásan, csak egy egyszerű "idős bácsinak" emlegetett álcivil úr politikai hátteréről. Kiderült, hogy Kálmáncsinak nem csupán egy 2010-es kísérlete volt azért, hogy képviselővé váljon a Fidesz színeiben. Mint megtudtuk 2014-ben és legutóbb, 2019-ben is elindult választásokon, annyi különbséggel, hogy már nem Harkányban, hanem a Baranya Megyei önkormányzat fideszes képviselőjelöltjeként.

 

Valami viszont nem változott: Kálmáncsi politikai pályafutása során, személy szerint mindhárom választáson vereséget szenvedett. 

 

Tehát Kálmáncsi Gyula és a pécsi Fidesz képviselői között fontos közös vonás figyelhető meg: mindannyiuknak ismerős lehet a 2019-es választási kudarc keserűsége.

 

Tovább kutakodva az álcivil "idős bácsi" után, újabb izgalmas tényekre bukkantunk. Bár Barkóczi Csaba, a pécsi Fidesz képviselője azt a látszatot kívánta kelteni egy tévés riporternek adott interjújában, hogy nem ismeri az október 17-ei közgyűlésen megjelent "demonstrálókat", mégis furcsa mód megtaláltuk személyét Kálmáncsi Facebook ismerősei között. De nem csak őt, rajta kívül még jó pár helyi fideszes “nagyágyút”.

 

Mutatjuk: 

forrás: facebook

 

Továbbá köztük van Kamarás Péter, KDNP-s önkormányzati képviselő is, aki egy Facebook posztban próbálta átverni követőit és úgy tenni, mintha átlagos pécsi lakosok tiltakozásáról lenne szó. 

 

 

 

Kálmáncsi Gyula múltja és politikai próbálkozásai egyértelműen arra utalnak, hogy nem csupán egy átlagos pécsi lakos, aki spontán módon tiltakozik. Az egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a pécsi Fidesz és Kálmáncsi között mélyebb kapcsolat van, mint amit a helyi kormánypárti képviselők hangoztatnak.

 

Ezen felül érdemes szem előtt tartani, hogy a közéleti álcivil szereplés egyre gyakoribb eszköze a politikai manipulációnak. Az ilyen esetek rávilágítanak arra, mennyire fontos a transzparencia és a fideszes szereplők valódi szándékainak feltárása.

 

A továbbiakban folytatjuk a nyomozást, hogy jobban megértsük Kálmáncsi Gyula és a pécsi Fidesz közötti kapcsolatokat, és feltárjuk az eset további részleteit. Legyenek résen.

 

Szerző: Bogos Csaba