A városháza kiadta a bölcsődék és óvodák ügyeleti rendjét, a játszótereket lezárják

2020. március 16. 17:21 2020. márc. 16. 17:21

Minden nagyobb városrészben legalább egy óvoda nyitva lesz ügyeleti rendben, és a városban négy bölcsőde várja azon szülők gyerekeit, akik nem tudják a felügyeletüket otthon megoldani. A pécsi kulturális intézmények is bezárnak, és határoztalan időre a nagyobb játszótereket is lezárják.

A pécsi önkormányzat március 16-ai, hétfői közleményében már jelezte, hogy keddtől ügyeleti rendszerre állnak át az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék, és ebbe Péterffy Attila polgármester a veszélyhelyzet adta jogánál fogva a megyeszékhely nem önkormányzati (egyetemi, egyházi, magán) fenntartású óvodákat és bölcsődéket is bevonja.

Most egy újabb közleményben az ügyeleti rendről adott tájékoztatást az önkormányzat:

"Pécs polgármesterének döntése értelmében a városi óvodák és bölcsődék március 17-e, keddtől ügyeleti rendszerben működnek. Pécs önkormányzata ebben az ügyeleti rendszerben gondoskodik azon önkormányzati, valamint az egyházi, egyetemi és magánintézményekbe járó gyermekek ellátásról is, akiknek a felügyeletét szüleik más módon nem tudják ellátni. Pécs önkormányzata a március 16-a, hétfői látogatási adatok alapján és az érintett városi intézmények vezetőivel folytatott egyeztetést követően döntést hozott az ügyeleti rendről"

- áll a közleményben, amelyben az önkormányzat azt is kiemeli, hogy amennyiben az igények időközben csökkennek, akkor a további változásokról újabb közleményt adnak ki.

A pécsi óvodák és bölcsődék közül ennek értelmében az alábbiak tartanak ügyeletet a rendelkezés visszavonásáig:

  • A Keleti Városrészi Óvoda két helyen tart ügyeletet: a Teleki B. u. 2-ben és a Vasasi tagóvodában. (www.keletiovi.hu, tel: 239-532, illetve 537-083)
  • A Kertvárosi Óvodából egy óvoda tart ügyeletet a Testvérvárosok terei székhelyen. (www.kertvarosiovi.hu, tel: 438-371)
  • A Nyugati Városrészi Óvodában három óvoda tart ügyeletet: az Esztergár Lajos úti, a Mezőszél utcai és a Radnóti Miklós utcai tagóvoda. (www.nyugatiovoda.hu, tel: 252-434, 534-460, illetve 255-815)
  • A Városközponti Óvodában egy telephely tart ügyeletet, a Budai Nagy Antal utcai tagóvodában. (www.varoskozpontiovoda.hu, 315-455)
  • Az Apáczai óvoda a III. épületben tart ügyeletet. (www.educentrum.hu/ovoda, 550-643)
  • A Kisgyermek Szociális Intézmények (bölcsőde) négy telephelyen tart ügyeletet, ezek az Apáczai körtéri (csoda@kszipecs.hu, tel: 550-628), a Gosztonyi utcai (feszek@kszipecs.hu, tel: 253-097), a Siklósi utcai (torpike@kszipecs.hu, tel.: 210-626) és a Köztársaság téri bölcsődék (zoldliget@kszipecs.hu, tel.: 314-994).

A nagyobb játszótereket, kiállításokat is lezárják

Az önkormányzhat közleménye szerint a korábban bevezetett, pécsi intézményeket érintő korlátozások mellett március 17-e, keddtől visszavonásig a Janus Pannonius Múzeum intézményei is zárva tartanak, a tárlatok nem látogathatók, hasonlóan a ZSÖK intézményeihez.

Továbbá Pécs önkormányzata rendelkezése értelmében a Biokom Nkft. március 16-ától határozatlan időre lezárta az alábbi pécsi játszótereket:

  • Szilárd Leó parki;
  • Tettye téri;
  • Béke parki;
  • Megyeri téri;
  • Köztárság téri.

A rendelkezések célja a közlemény szerint a pécsiek egészségének és biztonságának megóvása, ezért a városvezetés kéri a lakosság megértését.

Forrás: Pécsi STOP