A Vásártér jövőjéről dönthetnek a pécsiek

2024. május 9. 13:05 2024. máj. 9. 13:05

Pécs egyik legjelentősebb és méltán népszerű közösségi terének fejlesztéséről dönthetnek a pécsi lakosok, ugyanis lakossági véleménybörze Indul a Pécsi Vásártér jövőbeni plusz funkcióiról. Péterffy Attila, polgármester közleményét a témában változtatások nélkül közöljük:

”A Vásárcsarnok és a Misinatető sikeres felújításai után a következő európai uniós fejlesztési ciklushoz kapcsolódóan folytatódik a tervezési folyamat Pécsett. A Pécsi Vásártér minden pécsi számára különleges helyszín, és most ismét Önökhöz, pécsiekhez fordulunk, hogy részt vegyenek a piactér jövőjének alakításában.

Pécs büszkén ünnepelheti, hogy elnyerte az Európai Unió Klímasemleges és Intelligens Városok Missziós címét, és ennek jegyében szeretné városfejlesztési elképzeléseit még inkább összehangolni a lakosság véleményével és igényeivel.

A Pécsi Vásártér átalakítása fontos lépés a város zöld átállásában, ugyanakkor a folyamat során a város hagyományait is tiszteletben kell tartani. Olyan új lehetőségeket szeretnénk teremteni a pécsi közösség számára, melyek révén még élénkebbé válhat a város élete.

Ezért indítjuk el a Pécsi Vásártér jövője lakossági véleménybörzét, melynek keretében lehetőséget biztosítunk minden városlakónak, hogy véleményét és ötleteit megossza velünk a Vásártér jövőjével kapcsolatban. Az eredményekről és a következő lépésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a pécsieket.

Köszönöm eddigi együttműködésüket és aktív részvételüket városfejlesztési folyamatainkban. Kérem, hogy minél többen vegyenek részt a társadalmi egyeztetésben a kérdőív kitöltésével, amelyet az alábbi oldalról lehet elérni 2024. június 16-ig:

A PÉCSI VÁSÁRTÉR JÖVŐJE – LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYBÖRZE

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”