Álhírek a valós forróságban

2024. július 2. 10:29 2024. júl. 2. 10:29

Propagandisták nyári szabadsága ide, foci EB oda, nem csitul a NER hazugsággyára Pécsett. Ezúttal is összeszedtük, miben igyekeztek megtéveszteni a pécsieket az elmúlt napokban - újabb álhír gyűjteménnyel érkezett a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·      Metszés: hiába próbálta meg egy fa rendkívüli metszését úgy beállítani a megyei lap, mintha a városüzemeltetési cég hanyagsága miatt kellett volna beavatkozniuk a tűzoltóknak, a valóságban mind a katasztrófavédelem, mind a Biokom tette a saját dolgát: a Biokom – egy bejelentés után, azonnal – pont a vihar előtti héten távolította el a fákról az elszáradt ágakat, a tűzoltók pedig a vihar okozta veszélyt hárították el.

·      Menetrend: hiába próbált egymásra licitálva pánikot kelteni a teljes pécsi propagandamédia, a valóságban maradnak a pogányi repülőgépjáratok, hiszen a téli menetrend alapján jövő tavaszig foglalhatók a müncheni és máltai járatok. Persze, erről a hírről már nem számolt be a rémhírkeltésben élen járó megyei lap (az ő olvasóik továbbra sem értesültek arról, hogy maradnak a menetrendszerinti légijáratok), ahogy a riogatást szolgaian átvett kisebbik médiaközpont is elfelejtett bocsánatot kérni olvasóitól és hallgatóitól a félretájékoztatásuk miatt. Lelkük rajta.

·      Közgyűlés: Ezúttal videóban sorolt valótlanságokat a Fidesz frakcióvezetője a közgyűlés előtt, hiába állította ugyanis ennek ellenkezőjét, a valóságban a pécsiek többsége mind a polgármester-, mind a képviselőválasztáson a Pécs Jövője Egyesület jelöltjeire adta le a voksát, és a közgyűlésben – a jelenlegi mandátumok alapján – egyetlen politikai erőnek sem sikerült többséget szereznie.

·      Tanácsok: A Fidesz frakcióvezetőjéhez még aláfestő zenéjét tekintve is kísértetiesen hasonlító videójában az Összefogás Pécsért Egyesület frakcióvezetője is az októbertől felálló új közgyűlésről oszt kéretlen tanácsokat – apró pikantériája a dolognak, hogy ő maga nem lesz a testület tagja, miután a szavazók nem szavaztak bizalmat neki. Bónusz: a politikus a „feltételezhetően folytatják a mutyi lehetőségét” szófordulattal örvendeztette meg követőit, aminek a jelentését valószínűleg még ők sem tudják azonosítani.

·      Matematika: Láthatóan továbbra sem a matematika az erőssége a Fidesz pécsi parlamenti képviselőjének, aki hiába állítja ennek ellenkezőjét, a valóságban a 25 fős pécsi közgyűlésben a 11 fős kormánypárti frakciószövetség továbbra sem alkot többséget.

·      Hiánypótlás: A helyi propagandamédia persze nem kizárólag a téli repülőgép-menetrend okán elkövetett szándékos félretájékoztatás után hallgat mélyen, hanem egyéb hírekről is, így a kizárólag a NER-médiából tájékozódó pécsiek (ha vannak még egyáltalán néhányan…), nem értesülhettek róla, hogy

o  idén sem kell megfizetniük a Vásárcsarnok árusainak az energiaköltségek okán megugró üzemeltetési költségek egy részét, miután az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító az idei növekedés mértékét átvállalja tőlük, így – az új csarnok nyitása óta kialakult gyakorlat folytatásaként – ismét egy év áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy felkészüljenek a magasabb működési költség kigazdálkodására;

o  befejeződött a pécsi Hullámfürdő 70 millió forintos energetikai korszerűsítése és

o  eredményesen zárult a pécsi óvodák számára kiírt zöldpályázat, amelynek keretében csaknem 50 pécsi intézmény összesen 6 millió forint értékben gazdagodhat különféle növényekkel és az ültetést segítő anyagokkal, valamint környezet- és természetvédelmi témájú könyvekkel és fejlesztő játékokkal.

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség