Az állam által ideküldött csődbiztosokhoz kísérnék el a Fidesz polgármesterjelöltjét

2024. április 16. 10:14 2024. ápr. 16. 10:14

Megkezdődött az április közgyűlés, amely során több mint 40 napirendi pontot tárgyalnak meg a pécsi városatyák. A kampány elrajtolásával várhatóan kemény viták fognak zajlani a mai ülésen.

Nem is kellett sokat várni az első atombombára, ugyanis Csaba István (Pécs Jövője-MSZP) le is dobta azt Csizmadia Péterre, akit megkért, hogy jöjjön fel vele a városháza harmadik emeletére, hogy megmutassa neki, hol vannak azok a csődbiztosok, akiket a fideszes városvezetés alatt rendelt ide a városházára az állam 2017 után.

Spoiler: Csizmadia Péter nem ment fel Csaba Istvánnal a csődbiztosokhoz.

Fidesz azt állítja, nem vitték csődbe a várost. Többször is megkérdezte Csizmadiát a kettős csődről (2015 és 2017), utóbbi után csődgondnokokat kellett kineveznie a magyar államnak a pécsi polgármester, Páva Zsolt mellé. Nem válaszolt érdemben egyszer sem eddig. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke volt akkoriban Csizmadia. Komolyan gondolja, hogy alkalmas Pécs város vezetésére? Azt javasolja, menjenek fel közösen a harmadik emeletre, megmutatja neki, hol vannak azok a csődbiztosok, akik a Fidesz idején érkeztek Pécsre 2017-ben. Megkérdeznék őket, miért vannak itt, miért kell ellenjegyezniük minden egyes pénzügyi döntést. Technikai szünetet kér, hogy együtt felmehessenek a csődbiztosokhoz.