Bányamérnök és épületgépész a Mindenki Pécsért Egyesület első két képviselőjelöltje

2019. augusztus 8. 20:00 2019. aug. 8. 20:00

Péterffy Attila független polgármesterjelölt mutatta be csütörtök este a Facebook-oldalán a Mindenki Pécsért Egyesület első két képviselőjelöltjét. Kálóczi Rudolf az 1-es, míg Hencsei Zsolt a 2-es választókörzetben indul az őszi választáson.

Csütörtök este mutatta be a választóknak a Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt a Mindenki Pécsért Egyesület első két önkormányzati képviselőjelöltjét. 

A polgármesterjelölt a Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, a most bemutatott képviselők (és azok is, akiket a napokban be fog még mutatni az egyesület) azok, akik "összefogják a pécsi polgárokat, ellenzéki pártokat és civil szervezeteket. Azokat, akik megelégelték, hogy a város immáron tizedik esztendeje folyamatos válságban van és adósságot adósságra halmoz."

Péterffy arra is ígéretet tett a bejegyzésben, hogy a széleskörű összefogással és a jelöltekkel, no meg a rájuk szavazó választókkal együtt közösen fogják leváltani "a bajokért felelős jelenlegi vezetést."

Az 1-es választókörzetben Kálóczi Rudolf indul az egyesület színeiben, róla Péterffy a következőket írta Facebook-bejegyzésében:

 

"Mindennapjainak családi harmónia ad keretet. Az elmúlt évtizedek során változatos munkaterületeken dolgozott. Az így szerzett tapasztalatok felhasználását képviselőként akarja kamatoztatni. Kiemelten fontos számára a megszerzett ismeret és tudás. Építőmérnök, bányamérnök, büszkeséggel tölti el az, hogy bányászcsaládból származik.
Szakértőként már dolgozott az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságában is, emiatt az önkormányzati munkafolyamatok nem ismeretlenek számára.

Eddigi tapasztalatai alapján az alkalmazotti szférában és a vezetői pozíciókba is sokszor olyan embereket delegáltak, akiknek megvolt a végzettségük, ám szakmailag alkalmatlanok voltak a feladatra. Épp ezért szeretné elérni azt, hogy mind a tapasztalat, mind a hozzáértés számítson egy adott tisztség betöltésénél.

Azért fogadta el a Mindenki Pécsért Egyesület felkérését a képviselőjelöltségre, mert szerinte is ez az összefogás az, amely garancia arra, hogy Pécs városát ismét fejlődő pályára állítsuk."

A 2-es választókörzetben Hencsei Zsoltot indítja az egyesület, róla a következőket lehet megtudni Péterffy másik Facebook-bejegyzéséből:

 

"Hencsei Zsolt olyan képviselőjelölt, aki hisz az összefogás erejében. Rendezett családi háttérrel rendelkezik, egy fiúgyermek boldog édesapja. Meszesen született, ott is nőtt fel és végezte tanulmányait. Pécsi, tüke.

Épületgépész szakmával, 24 éven át a Dél-Dunántúli Gázszolgáltató Zrt. csapatát erősítette. Ma már az ugyanezzel a területtel foglalkozó vállalkozását vezeti. Fontos számára a pécsi lakosok szolgálata. Az önökért, pécsiekért dolgozó többi kisvállalkozás sikerét is szem előtt tartja. Jelenleg nem látja azt, hogy megfelelően lennének menedzselve a kis és középvállalkozók. Megítélése szerint, ha a helyi adózást is figyelembe vesszük, akkor éppen az ellehetetlenítésük folyik, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a helyi vállalkozásokat erősító program valósuljon meg.

Születése óta a városban él, alaposan ismeri a helyben fennálló problémákat és az ebből adódó feladatokat is. Ezek megoldását az ellenzéki szövetség képviselőivel együtt akarja véghez vinni. Pécs jövőjét olyan jelöltekkel akarja formálni, akik készen állnak a temérdek feladat megoldására, nem csupán azt várják, hogy valaki felettük állva megmondja az egyetlen „jó” irányt.

Szerinte is ez az az összefogás a garancia arra, hogy Pécs városát ismét fejlődő pályára állítsuk"

- áll a közleményben. 

Csütörtökön Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület alapítója is közleményben fejezte ki, hogy Péterffy Attila és az egyesület nevében induló jelöltek a legjobb választás Pécsnek.

"Mi vagyunk az ellenzéki összefogás, az az új politikai erő, amely úgy fogja vezetni a várost, hogy az fejlődést, stabilitást és nyugalmat hozzon a pécsi polgároknak"

- fogalmazott a közleményben az országgyűlési képviselő.

Forrás: Pécsi STOP