Beázott egy kaposvári általános iskola, kétnapos szünetet rendeltek el

2019. május 6. 12:15 2019. máj. 6. 12:15

Egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet meg a tanítás. A hétvégén 6 milliárd forintból elkészült stadiont avattak fel a somogyi megyeszékhelyen.

A Népszava cikke szerint a hétvégén beázott a kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola. Az intézmény Facebook-oldalán vasárnap jelent meg egy felhívás, hogy a kollégák hétfőn gumicsizmában és meleg ruhában menjenek be dolgozni.

Hétfőn aztán egy újabb Facebook-posztban több képet is feltöltöttek az iskolában tapasztalható állapotokról.

A lap szerint februárban kezdtek hozzá az iskola energetikai korszerűsítéséhez, a "vállalkozó Szemeco Kft.-nek a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, emellett az épület szigetelését is felújítja. Utóbbihoz tartozik a tető."

A nyilatkozó iskolai dolgozók szerint a hétvégi erős széllökések vitték le a tetőzetet takaró fóliákat, emiatt ázott be a teljes épület vasárnap. A dolgozók már akkor áramtalanították a teljes épületet, de azt egyelőre nem tudják, hogy az iskolai eszközök mennyire károsodhattak. A hétfői napon délelőttre már körülbelül 30 köbméternyi vizet sikerült kitakarítani az épületből, ám egy technikai dolgozó becslése szerint még közel 300 köbméternyi víz lehet a falakban és a tetőn.

A gyerekeknek egyelőre kétnapos tanítási szünetet rendeltek el, de sokak szerint ennyi idő alatt nem lehet rendbe tenni az iskolát. Főleg, hogy az álmennyezeti lapok annyira megszívták magukat vízzel, hogy életveszélyesekké váltak (egy-egy ilyen tábla húsz kilónyi vizet tud magába fogadni).

Fogalmunk sincs, mi lesz, majd a tankerület eldönti (...). Több mint kétszáz gyerek jár ide, őket nem lehet csak úgy szétosztani a város többi iskolájába. Elképzelhető, hogy most elrendelnek néhány hét rendkívüli szünetet, amit majd a nyári szünidőben kell pótolni

- mesélte egy dolgozó a Népszavának. A lap megkereste a kaposvári tankerületi központot a folytatásról, egyelőre még nem kaptak választ.

A hétvégén adták át a hatmilliárd forintból felhúzott új Kaposvár Arénát a somogyi megyeszékhelyen.

(Címlapi kép: Facebook/Gárdonyi Géza Tagiskola Kaposvár)

Forrás: Pécsi STOP/Népszava