Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy pécsi óvodában

2020. február 2. 09:22 2020. feb. 2. 09:22

Péntek délután bejelzett a szén-monoxid-mérő a pécsi Keleti Városrészi Óvodák Buzsáki Imre utcai tagóvodájában, és füst áramlott vissza a kéményből. Szerencsére az óvónők a közelben tartózkodó három kisgyereket gyorsan kivitték a szabadba. A kazánt cserélni kell, addig azonban nem lehet működtetni az óvodát, az érintett gyerekeket, ha az otthoni felügyeletük nem megoldható, más óvodában fogadják.

Január 31-én, pénteken délután nem várt probléma lépett fel a Keleti Városrészi Óvodák Buzsáki Imre utcai tagóvodájában, ugyanis bejelzett a kazán melletti szén-monoxid-mérő, és füst áramlott vissza a kéményből. Az óvoda hátsó részén ekkor három gyermek tartózkodott, akik nem voltak veszélyben, de a biztonság kedvéért az óvónők a korábbiakban begyakorolt metódus szerint gyorsan felöltöztettek és kiterelték őket az udvarra. 

Erről maga Péterffy Attila pécsi polgármester számolt be a Facebook-oldalán, aki péntek este budapesti útjáról visszatérve személyesen tájékozódott a helyszínen.

A polgármester bejegyzése szerint a katasztrófavédelem azt a döntést hozta, hogy amíg nem történik meg a kazán cseréje, addig nem folyhat tovább a munka az óvodában. A csere azonban napokat, de lehet, hogy egy hetet is igénybe vehet. Az óvoda dolgozói az érintett 32 gyerek szüleit értesítették, azokat a gyermekeket, akiknek az otthoni felügyelete nem megoldható, azokat ideiglenesen más tagóvodákban helyezik el.

"A szénmonoxidmérő jó szolgálatot tett, pénteken este a helyszínen kértem az illetékes vezetőtől, hogy minden gázfűtéses óvodában haladéktalanul ellenőrizzék a kis életmentő készülékek működését.

Örülök, hogy ember- és főleg gyermekélet nem volt veszélyben! A javításról és a kicsik elhelyezéséről gondoskodunk"

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: Pécsi STOP