Egy órát is késhetnek ma a pécsi vonatok

2019. szeptember 29. 09:03 2019. szept. 29. 09:03

Műszaki hiba miatt tetemes késések várhatók a pécsi vonalon a MÁV vasárnap reggeli tájékoztatása szerint. A vasúttársaság szolgáltatásának színvonala ellen a napokban demonstrációt tartottak Budapesten - egyórás késéssel.

"Vasárnap reggel fél 9-kor Sárosd állomáson és a Sárosd-Nagylók szakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a pécsi vonalon 30-60 perccel megnő a vonatok menetideje"

- írja lakonikus közleményében a MÁV, az utasok türelmét kérve a helyreállításig. A Vonatinfó szerint a Keletiből 7:35-kor elindult Zengő IC 9:04-kor már 23 perces késésnél tartott, és nem járt Sárbogárdnál. A Pusztaszabolcs-Dombóvár között, ugyanezen a vonalon közlekedő személyvonat 42 perces késésnél járt Sárbogárd előtt.

A MÁV körüli problémák miatt csütörtökön a Keleti pályaudvarhoz tüntetést szervezett a Közlekedő Tömeg és a vonatot korábban csigajelmezben lefutó Mátészalkaleaks csoport. A hvg.hu tudósítása szerint a demonstráció szolidaritásból egy órás késéssel kezdődött. Gyöngyösi Máté, a Közlekedő Tömeg elnökségi tagja szerint még sohan nem volt olyan az országban, hogy nem dolgozók, szakszervezetek tüntettek a MÁV ellen,hanem maguk az utasok.

A tüntetés résztvevői 5+1 pontos követelést is megfogalmaztak:

  • XXI. századi utastájékoztatást,
  • tisztaságot,
  • legyen több jegypénztáros, több működő automata,
  • legyen megfelelő karbantartás,
  • legyenek minőségellenőrzések,
  • fizessen a MÁV kártérítést minden 15 percnél többet késő elővárosi vasút utasának.

A tüntetők azt ígérték, hogy amennyiben a MÁV két hónapon belül nem teljesíti a követeléseiket, melyek tőlünk kissé nyugatabbra fekvő, szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban nem számít extrának, újra tiltakozni fognak.

Forrás: Pécsi STOP