Egyre népszerűbb a Déli Ipari Park a helyi cégek számára

2022. január 14. 10:21 2022. jan. 14. 10:21

Az elmúlt év utolsó negyedében sorra vásároltak pécsi-baranyai vállalkozások telkeket a Déli Ipari Parkban – közölte a Pécsma.

Az önkormányzati hírportál megkérdezte Ruzsa Csabát, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterét, aki elmondta, hogy tavaly a helyi építési szabályzatot úgy módosították, hogy a déli ipari parkban 2500-ról 1100 négyzetméterre csökkent a minimálisan kialakítható telekméret, illetve a kisebb vállalkozások is megkapják ugyanazt a telekadó- és építményadómentességet, mint a nagy nemzetközi cégek.

Az alpolgármester hozzátette, hogy ezek az intézkedéseknek köszönhetően megnőtt az érdeklődés a telkek és a betelepülés iránt.

Ruzsa Csaba végezetül elárulta a Pécsmának, hogy a város a Seirennek a saját utolsó területét is eladta a parkban, de nem állnak meg, ugyanis nagy erőkkel azt keresik, hogyan lehetne újabb ipari területeket kialakítani, illetve a Déli Ipari Park további fejlesztés alatt álló területeire újabb beruházásokat csatornázzanak be.

Dr. Fülöp Krisztina, az Ipark Pécs Kft. projektmenedzsere-jogtanácsosa a PécsMa.hu-nak arról beszélt, hogy a 2021-es év utolsó negyedében négy olyan szerződéskötés és telekvásárlás is történt a parkban, ami egyértelműen a fenti jogszabályi változtatások következménye volt.

Mint elmondta, az érintett cégek a hamarosan megnyíló pályázatokra várakoznak, de amennyiben nem lesznek sikeresek a tendereken akkor is fejleszteni fognak, csak akkor önerőből.  

A jelenleg zajló legnagyobb beruházás a Déli Ipari Parkban a japán Seirené.

Forrás: pecsma.hu