Együttműködési megállapodást írt alá a PVSK, a PSN Zrt. és a PTE

2023. december 9. 10:23 2023. dec. 9. 10:23

A PVSK és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. ma hivatalos együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karával. Ennek keretében a sportszervezetek gyakorlati lehetőségeket biztosítanak a kar hallgatóinak, míg a TTK tudományos szakértelmével segíti az egyesületek szakmai tevékenységét.

December 8-án Pécs két vezető sportszervezete, a PVSK és a PSN együttműködési megállapodást hozott létre az egyetem Természettudományi Karával. Az ünnepélyes eseményen a TTK dékánja, dr. Trócsányi András kifejtette, hogy az egyetemnek nemcsak a hagyományos szerepét kell betöltenie, hanem ki kell terjesztenie tevékenységét a városra is, hogy a várost is szolgálja. Az aláírt megállapodás pontosan ennek a célnak az elérését szolgálja. A partnerek célja nem más, mint az, hogy a hallgatók, már az első egyetemi félévük során azonnal bele tudjanak kezdeni a terepmunkába. Minél hamarabb tudjanak kimenni egyesületekhez, minél előbb kezdjenek el edzéseket látogatni.

A PVSK-val és a PSN-nel már korábban, nyáron elindult a közös gondolkodás, így mind a két sportszervezet alkalmazásba is vett több, jelenleg is a TTK-n tanuló hallgatót.

Fotó: Kurdi József

Czerpán István, a PVSK elnöke elismerően szólt a megállapodásról:

"Az edzők mellett itt sportszervező hallgatókról, leendő sportvezetők képzéséről is beszélünk ugyanis. Aki a sportban dolgozik, pontosan tudja, hogy krónikus szakemberhiány van. Itt most lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok minél hamarabb megismerhessék, hogyan is működik egy sportszervezet, és közben mi is megismerhetjük őket, hogy aztán a közép-, hosszútávú gondolkodás jegyében élő szerződéseket kössünk a hozzánk érkező hallgatókkal."

Ezt követően Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója is csatlakozott azok körébe, akik hasznosnak és hiánypótlónak találják az együttműködés. Máté János leginkább a lehetőségekről beszélt, amik Magyarország viszonylatában egyedülállóak a feltörekvő fiatalok számára:

"A PSN, mint a város sportcége kiváló terep a szakmai gyakorlatok számára. Mi 18 sportágban vagyunk jelen, e mellett rengeteg létesítményünk van. Az edzők mellett így a sportszervezők is hasznos ismereteket szerezhetnek nálunk, hiszen a legkisebbeknek szóló tornaversenyek szervezése mellett akár az Európa-hírű Tour de Hoengrie lebonyolítását is testközelből láthatják."

 

Forrás: PécsMa