Elindult az ingyenes Pécsi Karanténjárat

2020. november 19. 16:17 2020. nov. 19. 16:17

Az egyre súlyosbodó vírushelyzetre reagálva elindult az ingyenes Pécsi Karanténjárat, amivel azoknak a pécsieknek szeretne segíteni a Pécsimami Közhasznú Egyesület, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el az otthonukat és nincs segítségük a bevásárlásban.

Az egyesület csütörtöki sajtóközleményéből kiderül, hogy a karanténjárattal házhoz viszik a legszükségesebb élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási és tisztítószereket, ami az érintettek számára ingyenes, csak a megvásárolt termékek árát kell megfizetni a karanténjárat futárának.

A karanténjárat kapacitása véges, ezért elsősorban azok jelentkezését várják, akik igazolt betegség miatt családjukkal karanténban vannak, vagy kontaktkutatás eredményeként kerültek 10 napos karanténba és egyedül élnek. 

A pécsi karanténjárat (fotó: Pécsimami Közhasznú Egyesület)

Ha a karanténba került családnak vagy egyedülállónak lenne segítsége a bevásárlásban, de a segítő a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozó idős, vagy krónikus beteg, vállalják a segítségnyújtást.

Mint írják, az új, ingyenes szolgáltatásról már tájékoztatták a karanténhatározatokat kiállító hatóságot és az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központot, de a lakosságot is kérik: vigyék hírét a lehetőségnek, hogy mielőbb segíteni tudjanak a rászorulóknak.

A szolgáltatást egy űrlap kitöltésével vagy telefonon (70/350-2099 ) lehet megrendelni, bővebb információ a Pécsimami weboldalán található.

A Pécsi Karanténjárat elérhetőségei:

Web: http://pecsimami.hu/karantenjarat
Telefon: 70/350-2099 
(H-P: 9.00 - 17.00, Szo-V: 10.00 - 14.00)
Email: karantenjarat@gmail.com
Facebook: Pécsi Karanténjárat


A Pécsi Karanténjáratot a Pécsimami Közhasznú Egyesület működteti a Pécsi Gyerektaxi projekt keretében, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Az egyesület ezúton köszöni a Pécsi Gyerektaxi megmentéséhez nyújtott segítséget a helyi cégeknek, magánszemélyeknek, önkormányzati képviselőknek és az önkormányzatnak.
 

Forrás: Pécsi STOP