Ezernél több pécsi gyerek jár ebbe a lassan szétrohadó iskolába

2017. május 24. 13:31 2017. máj. 24. 13:31

Elképesztő fotókat kaptunk a pécsi ÁNK-ból. A rozsdásan málladozó plafon és a vízgyűjtő vödrök szegélyezte folyosók jobb helyeken csak posztapokaliptikus sci-fik forgatási helyszínei lehetnének, Pécsen ez az állami közoktatás helyszíne, majdnem 1400 általános iskolás gyerek jár ide. Fotók csak az épületet alkotó IMS-nél erősebb idegzetűeknek.

A Nevkó 1-es iskolájában nagyjából 900, a 2-esben mintegy 450 gyermek tanul. Az alábbi fotókat olvasónktól kaptuk. Ha látott már orbitális módon lerobban általános iskolát, szerintem akkor is tudunk újat mutatni.

Amellett, hogy tényleg gyomorforgatóan ronda, a rozsdásan rothadó plafon azért sem szexi, mert egy IMS szerkezetű épületről van szó. Ennek fő ismérve, hogy mivel idehaza kispórolták a déli szomszédainknál hibátlanul működő technológia egyik elemét, a betonelemeket tartó vasmerevítés elrozsdásodik. Emiatt kell időről időre megerősíteni ezeket az épületeket, és ezért lett lakatlan a Magasház is. Amennyire mi tudjuk, ezt az épületrészt nem vagy nem mostanában erősítették meg.

Ugyanezzel a technológiával épült a szintén Pécs-kertvárosi Árpád fejedelem iskola, ahol információink szerint kedden leszakadt a plafon az egyik általános iskolai öltözőben.