Fácántollat adott át a Fidesz frakcióvezetőjének Csaba István

2024. február 20. 12:38 2024. feb. 20. 12:38

Ahogy arról beszámoltunk, csak úgy tapintani lehetett a feszültséget kedd reggel a közgyűlés termében, amikor a városvezető frakciók képviselői kérdésekkel kezdték bombázni a kormánypárti képviselőket a nem régiben kirobbant pedofilbotrány kapcsán.

Amikor már azt hittük, hogy nem lehet fokozni a hangulatot Csaba István, a Pécs Jövője-MSZP frakcióvezetője ismét szót kért és feltette a pontot arra a bizonyos „i” betűre.

Kérdését Csizmadia Péternek, a Fidesz frakcióvezetőjének címkézte, azonban a fideszes képviselő nem volt jelen az ülés ezen szakaszán.

Kapcsolódó: A hazug fideszes politikusokat hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát

Csaba István kérdése:

 

Tisztelt Képviselő Úr!
 

Ismeri azt a közmondást, hogy nem illik más tollával ékeskedni? Márpedig Önök folyamatosan ezt teszik, a jelenlegi városvezetés eredményeivel dicsekszenek. Gondoljunk csak az új vásárcsarnok esetére, amivel Önök annyit szerencsétlenkedtek, hogy a mai napig nem épült volna meg, ha nem zavarják el a fideszes városvezetést a pécsiek 2019-ben. Gondoljunk a SElREN-re, ami a jelenlegi városvezetés több éves munkájának köszönhetően választotta befektetése helyszínéül Pécset. Gondoljunk arra is, hogy idén rekordnagyságú iparűzési adó-bevétele lesz Pécsnek, a helyi gazdaságfejlesztésünkek köszönhetően.

De itt van a repülőtér esete is: mit tettek Önök a repülőtér ügyében? Az Önök városvezetésének idején, 2012-ben szállt fel az utolsó charterjárat. Sőt Kővári János még azt is felvetette akkoriban a közgyűlésen, hogy a reptér helyén birkákat kéne legeltetni.

Ezzel szemben mit tett a jelenlegi városvezetés? Hosszú évek után ismét lesz menetrend szerint közlekedő repülőgép-járat Pécsről, amit Ruzsa Csaba alpolgármester úr és csapata készített elő és tárgyalt le, hosszú hónapok kemény munkájával.
 

Önök a városvezetésük alatt csődbe kormányozták Pécset, brutálisan megemelték az építményadót és még felsorolni is nehéz, hogy hány olyan botrányba keveredtek, mint a Volvo-ügy.
 

IO évük volt arra, hogy eredményeket mutassanak fel, mégsem csináltak ezekben az ügyekben semmit. Annak ellenére sem, hogy a fideszes városvezetés idején a Fidesz kormányozta az országot is.
 

No, frakcióvezető úr, most viszont itt a lehetőség, hogy egyszer s mindenkorra tisztázzuk ezt ügyet:
 

Hány alkalommal, mikor és hol folytatott egyeztetést a Pécsről járatot indító cég vezetőjével? Mikor írtak alá a megállapodást járatok indításáról és mit tartalmaz ez a megállapodás?
 

A válasza előtt hadd mondjam el Önnek, hogy nem az Australian Airlanes, hanem az Universal Air indít járatot Pécsről. Azért legyünk őszinték, legalább a nevét illene eltalálni.
 

Emellett szeretnék átnyújtani Önnek jelképesen egy pár fácántollat, hogy legyen mit lobogtatniuk, és ne kelljen a jövőben más tollával ékeskedniük.