Fiatalokkal, ismeretlenekkel és mostani képviselőkkel áll rajthoz a Fidesz Pécsen

2019. július 18. 10:11 2019. júl. 18. 10:11

Kihirdette a Fidesz, a KDNP és az ÖPE, hogy mely 18 emberrel kívánnak nekifutni az őszi önkormányzati választásnak. A listán a jelenleg is önkormányzati képviselőkként dolgozó jelöltek mellett akadnak a politikában ismeretlennek számítók és fiatalok is a Fidelitas kötelékéből.

Előállt kedden a farbával a Fidesz, a mérhetetlen KDNP és a velük újra szoros ideológiai és egyéb egységben repülő ÖPE, hogy az őszi önkormányzati választáson (amelynek pontos dátuma még nincs, bár sokan az október 13-ai vasárnapot emlegetik) az egyes körzetekben kiket indítanak el.

A kormánypárti erők (az ÖPÉ-vel kiegészülve) Vári Attilát indítják polgármesterjelöltként. Vári 2010-től a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-t vezeti, vízilabdás olimpikon,a vízilabdaszövetség elnöke.

Fidesz-KDNP (némi Fidelitas és Nemzeti Fórum még):

Az újak:

  • Czimmer Tamást a 2. választókerületben indítja a KDNP, Dr. Kamarás Pétert pedig a 15. választókerületet kapta meg a kereszténydemokratáktól.
  • Beke Zoltán a hivatalosan a Fidesz színeiben indul a 16. választókerületben, ő amúgy a Fidelitas dél-dunántúli vezetője is volt korábban. Beke volt az, aki 2017. szeptemberében a közgyűlés karzatán - rövidlátása, vagy más okán, ki tudja? - fejjel és testtel olvasta közelről a csődhelyzet miatt tiltakozók molinóját. Ő volt az, aki a DK egy rendezvényén beleszaladt egy pofonba is.

    Beke 2017 decemberében is szerepelt a hírekben. Akkor az éppen a központi direktíva mentén ekézett, utóbb pert nyert Emberség Erejével Alapítvány tartott ételosztást Gyárvárosban, ahol egyszer csak megjelent a helyi Fidelitas is egy csomó bejglivel. Rövid ideig mindenki azon álmélkodott, hogy ez mekkora jófejség volt a kormánypárt keltetőjétől, aztán ez elmúlt. Beke Zoltán még aznap elsírta az önkormányzati újságnak, hogy a bejgliosztással az emberek figyelmét is szerették volna felhívni arra, hogy "Soros György migránspárti szervezete egy jótékony célt használt arra, hogy befolyásolják a rászorulókat."

    – Mi biztatjuk őket arra, hogy fogadják el az ételt, de át kell gondolni mindenkinek, hogyha elfogadják ezt az ebédet, ezt a gulyást, akkor mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat

    – tette hozzá Beke Zoltán akkor a Pécsma.hu cikke szerint.

  • Barkóczi Csaba Nemzeti Fórumosként van emlegetve a Fidesz közleményében, de amúgy ő is a kormánypártot képviseli indulóként a 9. választókerületben. Barkóczi egyébként a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke is, amely tavasszal meghívta Lezsák Sándort előadni a bölcsészkarra, és amely most kapott négy millió forintot az önkormányzattól.
  • Herbert Gábort a 6. választókerületben indítja a kormánypárt.
  • Dr. Kapusi Tibor adóirodai nyugdíjast a 12. választókerületben képzelte el induló jelöltnek a Fidesz.
  • A régiek:

  • Haász János jelenleg is fideszes önkormányzati képviselőt a 3. választókerületben;
  • Dr. Csizmadia Pétert, a pénzügyi és gazdasági bizottság mostani elnökét az 5. választókerületben;
  • Hári József jelenlegi nemzetiségi tanácsnokot a 8. választókerületben;
  • Bognár Lászlót, a kulturális bizottság jelenlegi elnökét a 10. választókerületben;
  • Decsi Istvánt, az egyik jelenlegi alpolgármestert a 11. választókerületben;
  • Kövesi Mária jelenlegi fideszes önkormányzati képviselőt a 13. választókerületben
  • indítja a Fidesz-KDNP-ÖPE összeállás.

    ÖPE: "civilek" a pályán?

    Az ÖPE részéről Kővári János volt fideszes országgyűlési képviselő, jelenleg önkormányzati képviselő a 7. önkormányzati választókerületben indul, ő korábban polgármester is akart volna lenni, de a Fidesz valószínűleg a zöld biztosi poszton kívül mással is meggyőzhette, hogy álljon be Vári Attila jelöltjük mögé. A városi pletyka szerint egy alpolgármesteri hellyel kínálták meg Kővárit.

    Berényi Zoltán jelenleg is önkormányzati képviselő az ÖPE színeiben, emellett a Vasasért Egyesület elnöke is. Őt az 1. választókerületben indítja a Fidesz-KDNP-ÖPE trojka.

    Vozár Pál korábban volt az ÖPE képviselője a pécsi közgyűlésben, emellett több, Pécs keleti városrészében található civil szervezetnél munkatárs, vagy vezető. Ő a 4. választókerletben áll a rajtvonalhoz.

    Varga Zoltán ugyancsak korábban volt ÖPE-képviselő a közgyűlésben, azóta az önkormányzat lakásosztályát segíti. Ő a 17. választókerületben kapott lehetőséget a kormánypártoktól az indulásra.

    Varga Zsanett az ÖPE egyik korábbi közlése szerint az Életmód Egyesület vezetője, őt a 18. választókerületben indítják.

    Tóth Péter ÖPE-jelölt egy korábbi közlemény szerint közgazdász, ő a 14. választókerületben méretteti meg magát.

    Kompenzációs lista: két ÖPE-tag mindössze

    A Fidesz-KDNP-ÖPE egy 12 nevet tartalmazó kompenzációs listát is összeállított.

    1. Vári Attila (FIDESZ)

    2. Decsi István (FIDESZ)

    3. Kővári János (ÖPE)

    4. Dr. Csizmadia Péter (FIDESZ)

    5. Dr. Kamarás Péter (KDNP)

    6. Barkóczi Csaba (Nemzeti Fórum)

    7. Bognár László (FIDESZ)

    8. Hári József (FIDESZ)

    9. Vozár Pál (ÖPE)

    10. Czimmer Tamás (KDNP)

    11. Haász János (FIDESZ)

    12. Beke Zoltán (FIDELITAS)

    Forrás: Pécsi STOP