Fodor Ibolya nem szeret bíróságra járni

2017. szeptember 20. 13:19 2017. szept. 20. 13:19

Miközben aktívan dolgozik a KÉK Egyesületnél, már a pécsi közgyűlés üléseit sem hanyagolja, sőt, bizottsági munkára jelentkezett, egészségére hivatkozva szerdán megint kihagyott egy bírósági meghallgatást a korábban már jogerősen elítélt volt fideszes politikus.

Mint ismert, legutóbb egy pécsi újságíró jelentette fel Fodor Ibolyát. Balogh Zoltánt egy május 5-én kelt Facebook-bejegyzésében „asszony és gyerekverő (sic!) alkoholistának” titulálta Fodor Ibolya, a pécsi közgyűlés képviselője. Az RTL riportere nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett becsületsértés bűncselekménye miatt tett feljelentést.

A Fidesz színeiben mandátumot nyert, ma független képviselő szinte azonnal megválasztása után belefutott egy hazaárulózásba, majd lemajmozta az RTL riporterét. Később éppen a kereskedelmi csatorna híradója derítette ki róla, hogy sikkasztásban való bűnrészességért jogerősen elítélték.

2015-ben költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolták meg a mandátumát a Fidesz színeiben elnyerő pécsi önkormányzati képviselőt.

Az ügyészség szerint a képviselő takarítócégével voltak gondok: a vád szerint valótlan tartalmú adóbevallásokat adott le a társaság, illetve egy évben semmilyet. 2016 tavaszán és nyarán több alkalommal is várták volna a bíróság elé Fodor Ibolyát, ám ő betegségére hivatkozva nem jelent meg. Most szerdán a becsületsértési ügyben tartott meghallgatáson nem jelent meg Fodor Ibolya, a Pécsi Járásbíróságnál egészségi állapotára hivatkozva mentette ki magát.

Ami azért furcsa, mert más jelek éppen arra utalnak: állapotában javulás állhatott be. Rendszeresen megjelenik már a pécsi közgyűlésen, napi szinten dolgozok a KÉK Egyesületnél. Mi több, pár hónapja ő maga kérte levélben Páva Zsolt polgármestert, hogy bizottságban is dolgozhasson, mert hogy ezt egészségi állapota már lehetővé teszi.

Egyszer azért megnéznénk azt az orvot, aki kiállítja ezeket a szakvéleményeket Fodor kissé szelektívnek tűnő betegségéről.